Naslovnica Slovenija Novosti v Generalštabu in v mirnodobni strukturi Slovenske vojske v tujini

Novosti v Generalštabu in v mirnodobni strukturi Slovenske vojske v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo

V vrhu Slovenske vojske je pravkar prišlo do zamenjave na položaju poveljnika Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini. Dolžnost je od brigadirja Davida Humarja prevzel brigadir Milan Žurman, Humar pa bo po novem pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske .

Novosti v Generalštabu in v mirnodobni strukturi Slovenske vojske v tujini

Trije brigadirji med akcijo primopredaje (Foto: Karel Movrin/Generalštab Slovenske vojske) 

 

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš se je brigadirju Davidu Humarju zahvalil za opravljeno delo in pri tem poudaril, da bodo njegove bogate izkušnje vsekakor dobrodošle v Generalštabu. Humar bo namreč po novem pomočnik načelnika Glavaša. Tudi novemu poveljniku Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini brigadirju Milanu Žurmanu je Glavaš zaželel veliko uspehov.

Brigadir Žurman se je zahvalil za izkazano zaupanje in nato predstavil najpomembnejše smernice svojega delovanja. Prva je nenehno učinkovito komuniciranje z Generalštabom Slovenske vojske glede delovanja Slovenske vojske na mednarodnem nivoju, sledi zastopanje interesov Republike Slovenije v Vojaškem odboru Nata in EU ter svetovanje in koordinacija z veleposlanikom Republike Slovenije v Natu in EU.

Prav tako naj bi Žurman deloval v prid večje prepoznavnost delovanja Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini, tako v Slovenski vojski kot zunaj nje, profesionalno in ponosno zastopal Republiko Slovenijo in Slovensko vojsko v mednarodnem okolju, skrbel bo za vse pripadnice in pripadnike Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini ter njihove družinske člane.

»Največji in najpomembnejši projekt njegovega delovanja pa bo prav gotovo vezan na vlogo Slovenske vojske med predsedovanjem Republike Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021, za katero že zelo intenzivno načrtujemo in oblikujemo vsebine ter dogodke,« so še dodali na Ministrstvu za obrambo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.