Naslovnica Trendi V Letnem vrtu bo na sceni dvojna pop-punk kitariada

V Letnem vrtu bo na sceni dvojna pop-punk kitariada

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnji četrtek v korona-avgustu bo Letni vrt Gala hale gostil dve pop-punk zasedbi – ‘7 A.M.’ in ‘RUSH TO RELAX’. Posebnost večera bo nedvomno ta, da tokrat na odru ne bo bobnov.

V Letnem vrtu bo na sceni dvojna pop punk kitariada‘Oboji catchy za znort’, o četrtkovih bendih pravijo prireditelji koncerta, na zgodnji fotografiji pa je ovitek CD-ja 7 A.M. ‘Benefit for Iggy´s shirt’ (foto: FB 7Am/Društvo Kapa)

 

V četrtek, 27. avgusta zvečer v Letni vrt Gala hale prihajata skupini – ‘7 A.M.’ in ‘RUSH TO RELAX’. Glede benda ‘7AM’ so naprej oznanili, da pravzaprav ne gre več za glasbeno skupino, ampak za duo, ki ga sestavljata Mičo in Anabel. »Garažna zapriseženca diy mindsetu, (med drugim si sama printata majice in organizirata eno mesečne turneje) nadaljujeta, kakor sta začela – z Anabel na basu in Mičotom na kitari.

Oba pojeta, mimogrede še kej sanjavega odžvižgata, bobne pa vnaprej posname Mičo. Čudovito zapacan zvok na albumu “Benefit for Iggy´s shirt” (2019) ni le studijska preobleka, tudi v živo stavita na drive in hrumeč zvok kitar ter njihovo rezkavost… Vse dokler tu in tam iz udobne gmote zvoka svoje glave ne pomoli iskren, prodoren solo ali melodija, ki bi se ju v svoji garaži verjetno razveselil še sam J Mascis,« se glasi napovednik organizatorjev iz Društva Kapa.

Bobnov na odru ne bo potreboval niti bend ‘Rush to Relax’. Sicer je šlo prvotno za solo projekt Severnega Makedonca Damjana Manevskega, a je po izdanem istoimenskem prvencu in ‘one man band’ razširil v trio. Seveda bi v tem trenutku prav vsi poznavalci glasbe pomislili na klasičen rock trio kitara-bas-boben, a bi se krepko ušteli. Manevski si namreč trio predstavlja kot trio treh kitar. In v tej trikitarski zasedbi se bo v četrtek pojavil na Letnem odru.

»Še naprej zvest svojemu diy/bedroom pristopu je na sopotniška sedeža povabil žanrska kolega Jana (M o r v e r n) in Erika (Long Dumb Voices), preverjena kopilota s katerima je nastopil že na dvorišču Kina Šiške. Ker kitar ni nikoli preveč. Poleg že (v izjemno kratkem času) usidranih ‘starih’ hitičev se veselimo tudi novega materiala z nastajajočega albuma,« so še razkrili prireditelji koncerta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.