Naslovnica Magazin Novi T-Cross1 je še zamaskiran

Novi T-Cross1 je še zamaskiran

Avtor: Spletno Uredništvo

Podjetje Volkswagen je predstavilo nekaj novosti pri svojem najmanjšem SUV-u, novemu T-Cross1. Razvoj serijskega modela sicer poteka zelo intenzivno, vendar so pri nemškem podjetju še zelo skrivnostni in je vozilo na fotografijah delno zamaskirano s posebno folijo.

 Novi SUV proizvajalca Volkswagen se zaenkrat še malce skriva pred javnostjo (foto: volkswagen.si)

 

Svetovna premiera novega SUV T-Cross1 se bo zgodila v letošnji jeseni, spomladi 2019 pa sledi lansiranje na trg. Volkswagen (VW) bo do tedaj javnosti postopno izdajal vse več podrobnosti o novem malem mogočnežu. VW bo lansiran pod sloganom “I am more”. Ta slogan odraža filozofijo novega SUV-ja: ponuditi več kot drugi, a temu dodaja pomemben poudarek – ne za višjo ceno.

Slogan gradi na štirih lastnostih T-Crossa: “I am practical” – bolj prostoren in vsestranski; “I am cool” – športna oblika in maksimalna individualnost; “I am intuitive” – digitalen in povezan; “I am safe” – eden najbolj varnih avtomobilov v svojem razredu. Novi T-Cross nudi veliko prostora. Zasluge za to ima tudi zasnova na prečnem modularnem konceptu (MQB) – to je tehnična osnova T-Crossa.

Sprednja prema je pomaknjena daleč naprej, kar pomeni večjo medosno razdaljo, večjo notranjost in večjo prtljažno kapaciteto.  Poleg tega je slednja prilagodljiva: zadnja sedežna klop je namreč serijsko pomična v vzdolžni smeri. To pomeni več prostora za noge ali več prostora v prtljažniku (385 do 455 litrov). Maksimalna prostornina prtljažnika je največja v tem avtomobilskem segmentu.

Naslonjalo zadnje sedežne klopi se lahko zloži delno (60 : 40) ali v celoti. Tako se pridobi ravno prtljažno površino in še več prostora (1.281 litrov). Še več fleksibilnosti prinaša zložljivo naslonjalo sovoznikovega sedeža. Kot je značilno za SUV-modele, ima tudi T-Cross visok sedežni položaj: spredaj to pomeni 597 mm, na zadnjih treh sedežih pa 652 mm. S podejtja VW so sporočii še, da je povišan zorni kot v T-Crossu rezultat večjega odmika od tal in drugačne zasnove sedežev. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.