Naslovnica Slovenija Nov certifikat za podjetja in novo komunikacijsko orodje za organe

Nov certifikat za podjetja in novo komunikacijsko orodje za organe

Avtor: Spletno Uredništvo

Z državnih organov tokrat prihajata novici o digitalnih spremembah, oziroma o novostih pri poslovanju prek speta. Finančna uprava bo na portalu eDavki zamenjala enega od  certifikatov, na Direktoratu za informacijsko družbo in informatiko pa so opozorili, da že od avgusta ne morejo zagotavljati storitev Webex v polnem obsegu.

Nov certifikat za podjetja in novo komunikacijsko orodje za organeWebex je obsežen mednarodni spletni sistem video komunikacij, ki pa ima svoje omejitve (foto: FB Webex)

 

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je pravkar opozorila, da se čez natanko štirinajst dni izteče en od strežniških certifikatov za prijavo na portal eDavki. Gre za produkcijski strežniški certifikat izdajatelja Comodo. Zato so posameznike in podjetja, ki se na eDavke prijavljajo prek lastnih aplikativnih rešitev, pozvali, da preverijo in po potrebi zamenjajo korensko potrdilo.

»Vse uporabnike portala eDavki, ki uporabljate lastne aplikativne rešitve, obveščamo, da 22. 10. 2020 poteče veljavnost produkcijskega strežniškega certifikata izdajatelja Comodo. Finančna uprava je prevzela nov strežniški certifikat izdajatelja Entrust, ki ga bo na produkcijsko okolje namestila predvidoma 19.10.2020. Ta sprememba lahko vpliva na delovanje zunanjih aplikativnih rešitev,« sporočajo s FURS-a.

Dodali so še informacijo, da je strežniški certifikat Entrust že nameščen na testni portal BETA eDavki, zato lahko vsakdo že sedaj prične testiranje delovanja novih aplikacij. Sicer pa se zavezance, ki v portal eDavki vstopajo preko klasičnih brskalnikov, zamenjava certifikata ne tiče. Direktorat za informacijsko družbo in informatiko pa je objavil novico, ki je namenjena predvsem državnim strukturam.

»Organe ponovno obveščamo, da za uporabo (video) komunikacije storitve Webex niso več na voljo v polnem obsegu. Zaposleni lahko uporabljajo brezplačno orodje MS Teams. Zaradi trenutne situacije, ko se povečuje število zaposlenih, ki delajo na domu, ponovno obveščamo državne organe, da od avgusta zaradi finančne situacije storitev Webex ne moremo več zagotavljati v polnem obsegu,« so zapisali pri Direktoratu za informacijsko družbo in informatiko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.