Naslovnica Gospodarstvo Začel se je prvi Mednarodni obrtni sejem, ki poteka le prek spleta

Začel se je prvi Mednarodni obrtni sejem, ki poteka le prek spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se je začel 53. Mednarodni obrtni sejem, ki pa zaradi pandemije koronavirusa ne bo potekal kot običajno. Največjo poslovno-sejemsko prireditev v državi so bili namreč prisiljeni odpovedati, oziroma so jo spremenili v ‘Spletni MOS’ – virtualni sejem s sejemskimi akcijami, predstavitvami novosti in komunikacijo z razstavljavci prek spleta.

Začel se je prvi Mednarodni obrtni sejem ki poteka le prek spletaLani zagotovo še ni nihče pričakoval, da bodo letos vrata sejma ostala zaprta (foto: ce-sejem.si)

 

Organizatorji 53. Mednarodnega obrtnega sejma (MOS) so bili, kljub vsemu vloženemu trudu, nazadnje le prisiljeni odpovedati celotno sejemsko dogajanje v živo na običajnem prizorišču v Celju. S strtim srcem, kot so zapisali na spletnem mestu družbe Celjski sejmi d.d., a tudi s spoznanjem, da je bila to zagotovo najbolj odgovorna oziroma trenutno edina primerna odločitev.

»V prvi vrsti smo odločitev sprejeli zaradi zagotavljanja zdravstvene varnosti, pa tudi zaradi želje, da Mednarodni obrtni sejem ohrani kakovostno identiteto, ki omogoča razstavljavcem uspešno promocijo širši javnosti. Številna slovenska in tuja podjetja so si z razstavljanjem na MOS-u zagotavljala veliko večino letnega prometa in širila poslovne kontakte,« so sporočili organizatorji sejma.

Nazadnje pa so vseeno rešili, kar se je sploh rešiti dalo in sicer tako, da so MOS premestili na splet. Danes se je tako začel ‘Spletni MOS’ – virtualni sejem s sejemskimi akcijami, predstavitvami novosti in komunikacijo z vsemi razstavljavci ‘on line’. Spletni MOS bo trajal vse do 22. oktobra. Posebej velja omeniti 14. oktober, ko bo ob 18. uri potekal tudi spletni posvet za podjetja o najnovejših ukrepih za omilitev posledic koronavirusa.

Sodelovali bodo predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega podjetniškega sklada, SID banke in javne agencije SPIRIT Slovenija, ki bodo predstavili zadnje ukrepe za premagovanje negativnih posledic pandemije. Podjetja, podjetniki ter vsi ostali zainteresirani bodo lahko dogodek v realnem času spremljali preko spletne platforme in hkrati govorcem tudi zastavljali vprašanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.