Naslovnica Svet & EU Natrpan program obiska Komisarke za finance EU v ZDA

Natrpan program obiska Komisarke za finance EU v ZDA

Avtor: Spletno Uredništvo
Med vsemi krizami, ki so pahnili svet na rob tretje svetovne vojne, je Komisarka EU za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov Mairead McGuinness včeraj brez velike pozornosti javnosti odpotovala na obisk v ZDA. Vendar pa gre za zelo pomemben večdnevni obisk, saj se bo z ameriškimi sogovorniki posvetila resnim aktualnim temam, kot so digitalne finance, trajnost in finance, sodobno bančništvo ter boj proti pranju denarja. Usklajevanje mnenj, poslovnih običajev in še posebej zakonodaj med EU in ZDA je zagotovo ključno za razvoj sodobnega bančništva ter za uspešen boj proti pranju denarja.
Natrpan program obiska Komisarke za finance EU v ZDA

Univerza Kalifornija v Berkeleyu (foto: pxhere.com)

Z Evropske komisije so potrdili, da je Komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov Mairead McGuinness včeraj poletela na večdnevni obisk v ZDA. Komisarka se je najprej v San Franciscu srečala s predstavniki poslovne skupnosti s področja digitalnih financ, vključno s zastopniki Plaida in Coinbase-a. Nato se je udeležila dogodka ‘Od Bruslja do zaliva: zahteve EU, Kalifornije in SEC o razkritju podnebnih tveganj’.

Slednjega je pripravila pravna fakulteta Kalifornijske univerze v Berkeleyu, medtem ko bo komisarka danes obiskala še Univerzo Stanford. Tam jo čaka pogovor o finančni pismenosti ter srečanja z direktorji podjetij Apple in Stripe ter s predsednico centralne banke San Francisco Federal Reserve. Jutri se bo komisarka premaknila na vzhodno obalo ZDA, kjer se bo v Washingtonu udeležila sprejema v rezidenci veleposlanika Irske.

»V četrtek se bo komisarka srečala z Garyjem Genslerjem, predsednikom ameriške Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC). Udeležila se bo tudi ministrskega srečanja Projektne skupine za finančno ukrepanje (FAFT) o boju proti pranju denarja. V petek se bo komisarka udeležila tudi regulativne okrogle mize, ki jo bo gostila Janet Yellen, ministrica za finance ZDA,« so še pojasnili z evropske komisije.

S tem pa obiska še ne bo konec, saj komisarko čakajo še srečanje s predsednikom ameriške centralne banke Federal Reserve Jeromom Powellom ter glavni govor na ‘Simpoziju Evropa-ZDA o izgradnji finančnega sistema 21. stoletja’ (pripravlja ga Harvard Law School Program on International Financial System). Ves obisk je EU zelo pomemben, saj je usklajevanje med EU in ZDA ključno pri razvoju sodobnega bančništva ter pri uspešnem boju proti pranju denarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.