Naslovnica Trendi V četrtek prihaja druga ameriška Državljanska vojna

V četrtek prihaja druga ameriška Državljanska vojna

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinih obetajo tri ogleda vredne filmske novosti. Prva je z Oskarja nominiran animirani film, druga je grozljivka ‘Abigale’ in tretja, najbrž še najbolj pričakovana novost je drama ‘Državljanska vojna’.
V četrtek prihaja druga ameriška Državljanska vojna

Plakati vseh treh četrtkovih filmskih novosti (foto: cineplexx.si)

Film ‘Državljanska vojna’ je postavljen v ne tako oddaljeno prihodnost in je zanimiv predvsem zato, ker izhaja iz resničnih današnjih globokih razlik v ameriški družbi. V filmski zgodbi režiserja Alexa Garlanda zaradi odcepitve zveznih držav Floride, Teksasa in Kalifornije pride do novega razpada Združenih držav Amerike in do druge ameriške državljanske vojne.

Po naključju so letos v ZDA na vrsti predsedniške volitve, potem ko že pri prejšnjih ni veliko manjkalo, da bi se zgodilo nekaj zelo podobnega temu, o čemer govori film. Florida, Teksas in Kalifornija so namreč ‘republikanske volilne trdnjave’,  konzervativni volivci torej v teh državah tvorijo večino in do drugačnih mnenj nimajo veliko razumevanja. Če na primer njihov kandidat spet izgubi predsedniške volitve, se v resnici lahko zgodi marsikaj.

»Film se začne, ko se en del držav odcepi od unije in je sedaj sestavljen le iz frakcij. Zgodba spremlja skupino novinarjev, ki se odpravi na potovanje po ZDA sredi vse hujše državljanske vojne, ki je zajela celotno državo. Med potovanjem naletijo na številne izzive, ki ogrožajo njihova življenja. Hkrati se vlada spreminja v distopični režim, radikalne oborožene skupine pa pogosto sodelujejo v političnem nasilju,« razkriva napovednik filma, ki ga krasi tudi odlična igralska zasedba.

Na velika platna v četrtek prihaja tudi nova grozljivka z naslovom ‘Abigail’. Ta zgodba govori o skupini kriminalcev, ki ugrabi hčerko vplivne osebnosti iz kriminalnega podzemlja. Zanjo zahtevajo 50 milijonov dolarjev, otroka pa do plačila držijo v ujetništvu v osamljenem dvorcu. Vendar ugrabitelji kmalu zgroženo ugotovijo, da 12-letna balerina ni nemočna brhka deklica, ampak ima vampirske moči… in je lačna maščevanja.

Zadnja novost pa je animirani film ‘Fant in čaplja’. Najnovejša mojstrovina režiserja Hayaa Miyazakija je bila pred kratkim nagrajena z Oskarjem v kategoriji najboljših animiranih celovečernih filmov, prejela pa je tudi vrsto drugih nagrad, kot so Zlati globus, BAFTA awards, Goden globe… Zgodba govori o 11-letnem dečku Mahitu, ki po mamini smrti zapusti Tokio in se vrne v njeno rojstno vas, kjer v stari graščini sreča skrivnostno sivo čapljo ….

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.