Naslovnica Slovenija Arena mladih in Informativa v znamenju študijskih in delovnih priložnosti

Arena mladih in Informativa v znamenju študijskih in delovnih priložnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v petek, 26. januarja in v soboto 27. januarja potekala že 18. Arena mladih, istočasno pa tudi 10. sejem Inorfmativa. Arena Mladih na enem mestu združi številne projekte in predstavitve s področij, ki najbolj zanimajo mlade. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo dogodku posvetilo precejšnjo pozornost, rdeča nit dvodnevnega dogajanja pa bo zaposlovanje mladih. Informativa pa je sejem o izobraževanju in poklicih. 

arena mladih 2

Mladi bodo na enem mestu lahko izvedeli vse o študiju in delovnih priložnostih (foto: dobimo.se)

  

Gospodarsko razstavišče bo konec tedna gostilo Areno mladih, ki bo letos na vrsti že osemnajstič. Predstavljena bodo moderna spletna orodja, aplikacije in gadgeti, moda in prehrana, potovanja, šport, zabava, nočno in dnevno rajanje, glasba, pustolovščine in še marsikaj, kar zanima mladino.

Tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo dogodku posvetilo precejšnjo pozornost, saj bo na njemu na primer aktivno sodelovala tudi ministrica dr. Anja Kopač Mrak. Na razstavnem prostoru ministrstva bodo skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje in Inšpektoratom RS za delo organizirali različna predavanja z aktualno tematiko – od štipendiranja, študentskega dela, na kaj biti pozoren ob prvi zaposlitvi, kako varno opravljati svoje delo ter nenazadnje, kako sploh vstopiti na trg dela in kakšne so možnosti, ki jih ponujata ministrstvo in Zavod RS za zaposlovanje.

Program, PETEK, 26. januar: 10.00 – 11.00 Možnosti štipendiranja pri nadaljnjem izobraževanju (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) 11.00 – 12.00 Kam in kako naprej – predstavitev delavnice »Samopromocija« ter predstavitev pripomočkov za samostojno načrtovanje kariere (Zavod RS za zaposlovanje) 12.00 – 13.00 Predstavitev projekta »Odpravljanje konfliktov na delovnem mestu« (Inšpektorat RS za delo) 14.00 – 15.00 ministrica dr. Anja Kopač Mrak 15.00 – 16.00 Na kaj biti pozoren pri opravljanju študentskega dela in pri prvi zaposlitvi? (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti)

SOBOTA, 27. januar: 10.00 – 11.00 Predstavitev projekta »Odpravljanje konfliktov na delovnem mestu« (Inšpektorat RS za delo) 11.00 – 12.00 Kam in kako naprej – predstavitev delavnice »Samopromocija« ter predstavitev pripomočkov za samostojno načrtovanje kariere (Zavod RS za zaposlovanje) 12.00 – 13.00 Na kaj biti pozoren pri opravljanju študentskega dela in pri prvi zaposlitvi? (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) 14.00 – 15.00 Možnosti štipendiranja pri nadaljnjem izobraževanju (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) 15.00 – 16.00 Predstavitev projekta »Odpravljanje konfliktov na delovnem mestu« (Inšpektorat RS za delo)

Istočasno bo na Gospodarskem razstavišču potekal tudi deseti sejem o izobraževanju in poklicih – Informativa. Gre za prireditev, ki že pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja, itd.

Hkrati Informativa obiskovalcem ponuja informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega, kateri poklici obetajo, kje in kako pridobiti štipendijo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve ter kako študirati ali se zaposliti v tujini, so še zapisali na spletnem mestu sejma Informativa.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.