Naslovnica Slovenija Maske so padle, Vlada RS se je že dvakrat pošteno osramotila

Maske so padle, Vlada RS se je že dvakrat pošteno osramotila

Avtor: Spletno Uredništvo

Nova Vlada RS se je uspela v svojem prvem tednu delovanja že dvakrat pošteno osramotiti. Najprej je nasedla goljufom, ki naj bi Sloveniji zagotovili 3 milijone zaščitnih mask. Potem pa so si, v času, ko veliko Slovencev ne ve, ali bodo prihodnji mesec sploh še imeli službo, ministri in sekretarji takoj zvišali plače.

Maske so padle Vlada RS se je že dvakrat pošteno osramotila

 Bog je najprej sebi brado ustvaril, Vlada pa je najprej poskrbela zase (foto: FB Vlada Republike Slovenije)

 

Nova Vlada RS je začela delovati šele pred tednom dni, vendar si je že nakopala ogorčenje večine državljanov. Že po treh dneh so pristojne službe nasedle poskusu prevare z dobavo zaščitnih mask, ki ga sedaj preiskuje policija. Seveda vsi vpleteni (podjetji Global Transport in Global Promet lastnika Emrija Begovića iz BiH, slovensko podjetje Labena lastnika Boruta Čeha in podjetje Winsdor Group iz Zavidovićev, prav tako BiH) sedaj trdijo, da niso krivi in da niso storili nič protizakonitega.

3 milijone obljubljenih mask ni nikoli prispelo v Slovenijo, slovenskim javnosti in medijem pa je zgodbo o tem poskusu prevare pojasnjeval Minister za obrambo, čeprav sta za nabavo mask pristojni instituciji Ministrstvo za gospodarstvo in Zavod za blagovne rezerve. Slovenski državljani upajo, da tudi preiskava ne bo skrivnostno poniknila tako kamion z maskami, saj si prevaranti včasih izrednih razmer zaslužijo izredne kazni.

Dva dneva kasneje pa si je Vlada RS privoščila še precej večjo moralno sramoto, saj so si ministri in državni sekretarji takoj dvignili plače. Sicer je bilo vse zakonito (samo še to manjka, da si Vlada RS nezakonito privoščit kaj takega, kot je dvig plač), a vredno vsakega obsojanja. V trenutku, ko veliko Slovencev ne ve, ali bodo prihodnji mesec sploh še imeli službe, in ko se najbrž pripravlja prvi resničen upor slovenskih samostojnih podjetnikov, se odločitev Vlade o zvišanju plač ministrov in državnih sekretarjev zdi absurdna.

Prav tako naj bi Vlada RS delovala transparetno. Vendar na uradnem spletnem portalu državnih organov gov.si do danes nikjer ni  bilo moč najti nobene omembe tega nepotrebnega in v stanju izrednih razmer povsem neprimernega dviga plač. Šele po ogorčenih reakcijah javnosti so se pri Vladi RS lotili pojasnjevanja, kako je bilo vse zakonito, prej pa je bilo vse tiho.  

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.