Naslovnica Šport KZS je zaključila sezono – Celjanke prvakinje, moški brez vrstnega reda

KZS je zaključila sezono – Celjanke prvakinje, moški brez vrstnega reda

Avtor: Spletno Uredništvo

Po odbojkarski se je danes se je v Sloveniji dokončno zaključila tudi košarkarska sezona, Košarkarska zveza Slovenije je zaradi trenutnih zdravstvenih razmer dokončno končala tekmovanja v vseh ligah. Odločitev je sporna zato, ker ni znano, kdo bo prvak, kdo bo izpadel iz prve lige in kdo bo jeseni zastopal Slovenijo v raznih mednarodnih tekmovanjih.

KZS je zaključila sezono Celjanke prvakinje moški brez vrstnega reda Lanski državni prvaki iz KK Primorska so med sezono ostali brez pokrovitelja, brez večine igralcev šampionske ekipe in brez trenerja, nazadnje pa so ostali še brez možnosti, da bi poskusili ubraniti naslov prvakov Slovenije (foto: Žiga Mikeli/kkprimorska.si)

 

Pandemija koronavirusa je razgalila marsikatero šibko točko sodobnega sveta, tudi glede športa. Prost pretok športnikov je marsikoga ujel na drugem koncu sveta, ko je moral v karanteno. Tako se je na primer predvčerajšnjim klavrno končalo avstralsko košarkarsko prvenstvo, potem ko so se sredi končnice za prvaka ob zaostanku z 2:1 (igrati bi se moralo na tri dobljene tekme) moštvo Sydney King odločilo, da odstopi od tekmovanja.

Del igralcev in tehničnega osebja iz tujine se je odločil, da se zaradi izbruha pandemije in potovalnih zapletov čimprej vrne domov. Avstralska košarkarska zveza se nato ni mogla odločiti drugače, kot da so prvaki postali igralci ekipe Perth Wildcats. Avstralci so tako vsaj na zaključili prvenstvo, medtem ko ga v Sloveniji očitno ne bomo. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je namreč odločila, da z današnjim dnem konča z vsemi tekmovanji pod njenim okriljem.

»Člani izvršnega odbora KZS so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem 2020 uradno zaključena. Vodstvo KZS, tekmovalna komisija in predstavniki združenj košarkarskih klubov vseh lig, so bili v preteklih dneh v dnevnih stikih ter izvršnemu odboru KZS predlagali predlog, ki je glede na trenutne razmere logična odločitev,« so sporočili s KZS:

Odločili so tudi razplet sezon v nižjih ligah, medtem ko je prva SKL oziroma Liga Nova KBM ostala brez končnega vrstnega reda, brez prvaka lige in brez imena ekipe, ki izpade iz tekmovanja. Prvak 2. SKL je postala prvouvrščena ekipa je KK ECE Triglav, ki tudi napreduje v Ligo Nova KBM. Iz 2. SKL izpadeta ekipi KK Parklji in KK Ljubljana. V 1. SKL za ženske pa je prvak postala trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje, sicer vodilna po prvem delu prvenstva in tudi po sedmih od predvidenih desetih krogov končnice.

 

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.