Naslovnica Slovenija Ljubljana bo za zimske praznike varna in hkrati privlačna

Ljubljana bo za zimske praznike varna in hkrati privlačna

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav nihče ne more vedeti, kaj bo pandemija Covida 19 povzročila v naslednjih tednih, je organizacija European Best Destinations pred kratkim slovensko prestolnico Ljubljano uvrstila na seznam 15 evropskih destinacij z najprivlačnejšim in najvarnejšim prazničnim sejmom letošnje zime.

Ljubljana bo za zimske praznike varna in hkrati privlačnaSlovenska prestolnica iz zraka (foto: ljubljana.si)

 

Organizacija European Best Destinations je slovensko prestolnico Ljubljano pravkar uvrstila na seznam 15 evropskih turističnih destinacij z najprivlačnejšim in najvarnejšim prazničnim sejmom letošnje zime. Gre za posebej zanimivo priznanje za podjetje Turizem Ljubljana in širše gledano tudi za Slovensko turistično organizacijo, saj je torej slovensko glavno mesto v času zimskih praznikov hkrati zelo varno in obenem tudi zelo privlačno.

Ta nagrada bi bila sicer bolj na mestu, če letos ne bi bilo pandemije koronavirusa, saj se lahko do zimskih praznikov zgodi marsikaj in najbrž prav nihče ne more zagotoviti, da bo konec leta dovoljeno obiskovanje sejmov ali ostalega običajnega dogajanja na odprtem. Vsekakor pa je priznanje tudi zelo lepa promocija Ljubljane za obdobje, ki bo napočilo po koncu (vsaj tako vsi upamo) sedanje zdravstvene krize.

»Organizacija European Best Destinations, ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) in si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi, vsako leto objavi seznam evropskih mest z najlepšimi in najboljšimi božičnimi sejmi. V letošnjem letu so postopek ocenjevanja poostrili in prilagodili merila tako, da so strogo upoštevali tudi ukrepe in situacijo glede Covid-19 v posameznih državah,« so zgodbo Turizma Ljubljana povzeli na spletnem mestu slovenia.info.

Prestolnica Slovenije se je med nagrajenci znašla zato, ker ima v primerjavi z ostalimi evropskimi državami kar 12-krat manj hujših primerov okužbe na milijon prebivalcev, ker gre za romantično destinacijo, ki omogoča popolno sprostitev, ker je med zimskimi prazniki zelo lepo okrašena, ker gosti privačen Božični sejem in tudi zato, ker je Slovenijo Evropska komisija večkrat nagradila zaradi zavezanosti k trajnostnemu turizmu. O vsem tem pa je poročal tudi priznani ameriški medij Forbes.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.