Naslovnica Šport V Moldaviji bo potrebno nadaljevati pozitivni niz

V Moldaviji bo potrebno nadaljevati pozitivni niz

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca se v Moldaviji že pripravlja za jutrišnjo tekmo Lige narodov, ko se bo ob 20.45 v prestolnici Kišinjevu pomerila z domačo izbrano vrsto. Po tesni zmagi proti Kosovu bo Slovenija poskusila jutri na vsak način spet osvojiti vse 3 točke.

V Moldaviji bo potrebno nadaljevati pozitivni nizPrizor z včerajšnjega treninga v moldavskem Kišinjevu (foto: FB NZS)

 

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po prihodu v moldavsko glavno mesto Kišinjev odšla na zelenico, da bi se posvetila regeneracijskemu treningu. Slovenski nogometaši so bili po zmagi v Prištini, ko so z 1:0 porazili izbrano vrsto Kosova, dobro razpoloženi. Enako kot pred tem na prijateljski tekmi proti San Marinu so namreč zmagali, ne da bi prejeli zadetek. Za povsem na novo sestavljeno zasedbo slovenskega selektorja Matjaža Keka je to vsekakor dober znak, pa čeprav morda nasprotniki niso bili preveč kakovostni.

Sedaj pa bo potrebno premagati še Moldavce, da bi se nato v naslednjih treh tekmah 3. skupine v C ligi lahko naši izborili končno prvo mesto. Po treh odigranih tekmah imata trenutno tako Slovenija kot tudi Grčija po 7 točk. »Pripravljamo se na tekmo z Moldavijo, ki jo bomo analizirali, a le toliko, kot je potrebno, saj moramo razmišljati predvsem o sebi. V reprezentanci je prisotna dobra klima, tako da verjamem, da fantje ne bodo pozabili na realnost,« je med drugim povedal selektor Matjaž Kek.

Sicer bo v slovenskem taboru na jutrišnjem dvoboju, ki se bo pričel ob 20.45 odsoten le Petar Stojanović. Nekaj zdravstveni težavic pa imajo tudi Moldavci, ki sicer v svoji reprezentanci trenutno ne premorejo prav nobenega malce bolj znanega nogometaša. Za moldavske nogometaše bo sicer dvoboj proti Sloveniji šele prva tekma v tem tekmovanju, ki jo bodo odigrali na domačih tleh, saj so pred tem Kosovo gostili v Italiji.

Sicer je na lestvici svetovne nogometne zveze FIFE med evropskimi reprezentancami Slovenija na 34. mestu, Moldavija pa je med skupno 59 izbranimi vrstami z evropskega kontinenta na skromnem 55. mestu. Sicer pa bo morala Nogometna zveza Slovenije malce razmisliti, kateri družbi bo prihodnjič prodala pravice za prenose tekem slovenske članske nogometne reprezentance, saj je po zadnjih podatkih AKOS-a program Sportklub dostopen največ 2% slovenskih televizijskih gledalcev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.