Naslovnica Slovenija Lipicanci od danes v prestolnici

Lipicanci od danes v prestolnici

Avtor: Spletno Uredništvo

Kobilarna Lipica, ki letos praznuje 440 let obstoja, se je odločila za promocijsko akcijo v središču slovenske prestolnice. Obiskovalci se bodo lahko s kočijo odpeljali po starem ljubljanskem mesnem jedru mimo nekaterih največjih znamenitosti Ljubljane.

 

Lipicanci od danes v prestolnici

Kot v starih Prešernovih časih topot kopit znova odmeva po ulicah Ljubljane (foto: Goran Antley)

 

Iz Kobilarne Lipica so v prestolnico poslali posebno atrakcijo v obliki kočije, ki jo vlečeta imenitna lipicanca. Danes je kočija začela s svojimi promocijskimi vožnjami in sicer je startala s Kongresnega trga, nakar jo pot vodi po Wolfovi ulici, vse do Prešernovega trga, Tromostovja in Mestnega trga, Ciril-Metodovega in Vodnikovega trga ter nazaj do parka Zvezda. Vožnje so brezplačne, oziroma je plačilo – spletna objava.

Potniki bodo namreč namesto plačila v denarju delili svoje vtise na družabnih omrežjih s hashtagom #lipicavljubljani, #lipicaexperience ali #lipicainljubljana. Odslej bo panoramska vožnja s kočijo obiskovalce in prebivalce Ljubljane razveseljevala ob sredah popoldne ter ob četrtkih dopoldne in popoldne (če seveda vreme prav tedaj ne bo nagajalo), kočija pa sicer lahko sprejeme do štiri potnike.

»440. obletnica je priložnost, da obiskovalci doživijo sproščeno vzdušje in zeleno panoramo Lipice, zagotovo pa je to tudi najbolj primeren čas, da lipicanci znova obiščejo najlepša in med obiskovalci najbolj priljubljena slovenska mesta, med katerimi je na prvem mestu Ljubljana,« meni direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset. Sicer se v številnih drugih slovenskih krajih najbrž ne bi strinjali s tem, da je Ljubljana najbolj priljubljena.

A gre v tem primeru za propagandno akcijo, s katero Kobilarna Lipica v največjem in najbolj obljudenem slovenskem mestu vabi potencialne goste k obisku Lipice, doživetju ‘Poletnega dneva v Lipici’ in o celotni turistični ponudbi celotne regije Krasa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.