Naslovnica Magazin Kmalu prihaja novi A7 Sportback

Kmalu prihaja novi A7 Sportback

Avtor: Spletno Uredništvo

Meseca maja tudi na slovensko tržišče prihaja novi Audi A7 Sportback. Tudi zadnji štirikolesni produkt nemškega giganta se ponaša z najsodobnejšo digitalizirano opremo, sicer pa veliki štirivratni kupe tudi pooseblja bistvo Audijevega novega oblikovalskega sloga in vsepovsod prisotne sodobne vrhunske tehnologije.

 

audi az sb 3

Zanimivo bo spremljati, koliko novih Audijev A7 Sportback bodo letos prodali na slovenskem tržišču (foto: audi.si)

 

Novi Audi A7 Sportback je ‘gran turismo’ s povsem novo oblikovno zasnovo. Predstavlja sinonim za sistematično digitalizacijo, dinamično doživetje vožnje ter prostorsko zasnovo. Zunanji dizajn novega Audija A7 Sportback na impresiven način pooseblja Audijev novi oblikovalski slog, katerega značilnost so velike površine, ostri robovi ter igra svetlobe in senc. Široka, nizko nameščena mreža hladilnika z enodelnim okvirom še poudarja dinamični značaj gran turisma.

“Obe opcijski izvedbi žarometov imata dvanajst ločenih, pokončno nameščenih svetlečih segmentov in vzbujata pozornost s svojstveno svetlobno signaturo. Kot najbolj izpopolnjena različica so na voljo HD matrični LED-žarometi z Audijevimi laserskimi lučmi, ki jih je mogoče prepoznati po modri diodi v reflektorju. Ob straneh izrazite linije poudarjajo velika kolesa, kar je sicer prepoznavni znak Audijevih modelov quattro. Silhueto še posebej močno zaznamuje strešna linija, ki se drzno spušča proti zadku,” novosti v dizajnu opisujejo v izjavi za javnost Audija. 

Zaradi zahtev oblikovanja so se spremenile tudi dimenzije velikega kupeja. A7 meri v dolžino 4,97 m, v širino 1,91 m, v višino pa le 1,42 m. Zadek je zožen kot pri jahti. V dolgi pokrov prtljažnika je integriran spojler oz. usmernik zraka, ki se pri hitrosti 120 km/h dvigne električno. Zadnje luči, ki jih na obeh straneh sestavlja po 13 segmentov, med seboj povezuje svetlobni pas. V notranjosti avta se zaslon sistema MMI zliva s celostno zasnovo armaturne plošče. Večino funkcij vozila je mogoče upravljati prek dveh zaslonov, izbrane barve, sedežne prevleke, dekorativni elementi in notranje luči pa zaokrožujejo notranjo podobo limuzine.

Novi Audi A7 nadaljuje digitalizacijsko strategijo novega A8. Tako je opremljen s sistemom upravljanja MMI touch response, ki daje zvočne in zaznavne povratne informacije: ko voznik s prstom na zaslonu aktivira funkcijo, v potrditev začuti in zasliši klik. Zgornji zaslon omogoča upravljanje infotainment sistema, spodnji pa upravljanje klimatske naprave in komfortnih funkcij ter vnos besedila. Zaradi logične, enostavne strukture menijev je upravljanje enako intuitivno kot pri pametnem telefonu.

MMI navigacija temelji na najnovejši generaciji modularne infotainment platforme – podatke prenaša s hitrostjo omrežja LTE in ima integrirano dostopno točko za WLAN. Navigacija se uči iz prevoženih poti in lahko vozniku postreže z lastnimi predlogi. Novi Audi A7 prepozna voznika že pri odpiranju vrat in prilagodi številne nastavitve individualnemu profilu. Z novim digitalnim Audi connect ključem je avtomobil mogoče odkleniti in zagnati tudi prek pametnega telefona s sistemom Android, in sicer na osnovi komunikacije NFC. Stranka lahko dostop do avtomobila odobri petim pametnim telefonom oz. osebam.

Za novi A7 Sportback je na voljo 39 asistenčnih sistemov. Ti so razdeljeni v tri pakete: paket asistenčnih sistemov Parkiranje (postopno uvajanje od leta 2018), paket asistenčnih sistemov Mesto z novo asistenco za križišča in paket asistenčnih sistemov Tour. Tako kot Audi A8 je tudi novi Audi A7 Sportback opremljen z osrednjim krmilnikom asistenčnih sistemov (zFAS), ki nenehno izračunava podobo okolice. To mu omogoča niz senzorjev, ki v polnem obsegu vključuje pet radarskih senzorjev, laserski čitalnik, sprednjo kamero, štiri kamere za prikaz okolice vozila in dvanajst ultrazvočnih senzorjev.

Audijev (daljinsko vodeni) parkirni pilot in Audijev daljinsko vodeni garažni pilot, ki bosta na voljo tekom leta, samodejno zapeljeta gran turismo na parkirno mesto ali v garažo ter nazaj ven. Voznik funkciji aktivira in nadzoruje na svojem pametnem telefonu.

Dinamično štirikolesno krmiljenje, ki je na voljo kot dodatna oprema, združuje neposredno odzivnost krmiljenja s suvereno vozno stabilnostjo. Opcijski športni diferencial aktivno porazdeljuje pogonski navor med zadnjima kolesoma in tako dopolnjuje serijski štirikolesni pogon quattro. Tako kot dinamično štirikolesno krmiljenje, opcijsko podvozje z uravnavanjem blaženja, opijsko športno podvozje in prilagodljivo zračno vzmetenje adaptive air suspension z uravnavanim blaženjem (opcija) je tudi športni diferencial vključen v uravnavanje elektronske platforme podvozja (EFP).

Pogon novega Audija A7 Sportback je z novim blagim hibridnim sistemom (MHEV) še učinkovitejši. Kupe bo ob vstopu na trg na voljo z motorjem 3.0 TFSI in motorjem 3.0 TDI. Pri obeh blagi hibridni sistem temelji na 48-voltnem glavnem električnem omrežju, litij-ionski bateriji in jermenskem zagonskem alternatorju (RSG), ki lahko zagotovi do 12 kW rekuperacijske moči. Audi A7 Sportback lahko v širokem hitrostnem območju jadra z izključenim motorjem in se nato prek RSG udobno znova zažene. 

Motor 3.0 TFSI, ki je zasnovan kot turbomotor V6, razvije moč 250 kW (340 KM) in navor 500 Nm. Z njim štirivratni kupe od 0 do 100 km/h pospeši v 5,3 sekunde in doseže najvišjo hitrost 250 km/h. Po kriterijih NEVC Audi A7 Sportback 55 TFSI v osnovni izvedbi porabi 6,8 l/100 km. Motor 3.0 TDI razvije moč 210 kW (286 KM) in navor 620 Nm ter za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 5,7 sekunde. Po kriterijih NEVC poraba goriva znaša 5,5 l/100 km. Še drugi šest- in štirivaljni pogonski agregati bodo na voljo po prihodu na trg spomladi 2018.

Zasnova karoserije želi združiti  dizajn kupeja, prostornost limuzine in prilagodljivost karavana. Prostornina prtljažnika znaša v osnovi 535 litrov, pri podrtih naslonjalih zadnjih sedežev pa se poveča na 1.390 litrov. Pri togosti, naletni varnosti, aerodinamiki in aeroakustiki dosega gran turismo vrhunske rezultate. Proizvodnja štirivratnega kupeja bo potekala v tovarni v Neckarsulmu, na slovenski trg bo novi model prišel v začetku meseca maja 2018. Za Audi A7 Sportback 55 TFSI quattro S tronic bo treba odšteti od 84.900 EUR, za A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic pa 81.550 EUR, glede cene pravijo na spletnem mestu slovenskega zastopnika audi.si. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.