Naslovnica Slovenija Ker za Martinovanje človek ne bo mogel do kleti, mu bodo klet dostavili

Ker za Martinovanje človek ne bo mogel do kleti, mu bodo klet dostavili

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi praznovanje Svetega Martina bo letos zaradi pandemija koronavirusa drugačno kot v preteklosti, ne bo pa odpadlo. Na Primorskem so se odločili, da bodo, če ljudje pač ne morejo do kleti, naredili nasprotno – kleti bodo dostavili ljudem.

 Ker za Martinovanje človek ne bo mogel do kleti mu bodo klet dostavili

Pandemija kronavirusa je spremenila marsikatero ustaljeno navado, tudi glede Martinovanja (foto: FB Martinovanje na Krasu)

 

Praznik Svetega Martina, ki sicer ni dela prost dan, a ga praznuje večina Slovencev, bo letos zaradi pandemija koronavirusa zagotovo precej drugačen kot je bil v preteklosti. Zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov in omejitev gibanja bodo odpadle vse večje veselice in vsi obiski kleti. Prav zato so se na Primorskem odločili, da letos pridejo nasproti ljubiteljem žlahtne kapljice in ostalih Martinovih dobrot, novico pa so povzeli tudi na Slovenski turistični organizaciji (STO).

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana sta s skupnimi močmi pripravili prav posebno promocijsko akcijo, ki so jo poimenovali ‘Martinovanje na Krasu’. »Letošnje Martinovanje na Krasu bo namenjeno vsem, ki si želijo martinovati v varnem zavetju svojega doma, upoštevajoč omejitve in preventivne ukrepe za širjenje epidemije.

Kljub odpovedi prireditev in degustacij je v okviru Martinovanja na Krasu mogoče naročiti raznolike, a pristne kraške Martinove pakete, zato na Krasu #martinovanjenakrasu dopolnjujejo s pripisom #martinujemvarno,« so sporočilo posredovali s STO. Tako bo vsak sodelujoči vinar pripravil poseben ‘Martinov paket’, ki ga bodo potem tudi dostavili kupcem, slednji pa bodo lahko v vsebini varno uživali kar na domačem kavču.

V akciji sodeluje kar 28 kraških vinarjev, zato je ponudba izjemno pestra. Prav zato vsi priporočajo, da si interesenti celotno ponudbo dobro ogledajo na spletnem naslovu martinovanjenakrasu.si in na FB profilu Martinovanje na Krasu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.