Naslovnica Trendi Tokrat so novosti RTV SLO namenjene šolarjem in predšolskim otrokom

Tokrat so novosti RTV SLO namenjene šolarjem in predšolskim otrokom

Avtor: Spletno Uredništvo

Tokrat z RTV Slovenija prihajajo tri novosti. Z jutrišnjim dnem se bodo sobotna jutra na TV SLO 1 začenjala z novo oddajo za predšolske otroke ‘Z kot Zofka’, nadaljevala se bo popularna šolska oddaja ‘Sobotni krompir’, založba RTV Slovenija pa je pravkar izdala 15 pesmi iz otroške kantate ‘Kje je Tina’.

Nika in Nik se bosta morala za jesenske oddaje Sobotni krompir malce bolj toplo obleči, sicer ne bo težav (foto: SOJ RTV SLO)

 

Od jutri dalje bodo sobotna jutra na TV SLO 1 pričenjala z novo oddajo za predšolske otroke, ki so jo poimenovali ‘Z kot Zofka’. Pri vodenju nove oddaje ‘Z kot Zofka’ se bodo  izmenjevali Nejko Smejko (Nejc Jezernik), Anka (Anka Eržen) in Gaki (Gašper Lovrec), ki jim bodo družbo delali navihanci Zana, Karla in Lars. Otroško-šolski program je sicer že med spomladanskim prvim valom epidemije pritegnil precejšnjo gledanost, zato so ga sedaj še obogatili.

Poleg Zofke bo tako tudi nadaljevanje sobotnega programa v znamenju šolarjev in sicer bo na sporedu oddaja ‘Sobotni krompir’. V Popularna Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) bosta še naprej gostila zanimive goste, se lotila zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih te ter tudi preverjala, kaj mladi počnejo ob sobotah. “Sobotni krompir bo potekal v živo, mladi gledalci pa se bodo lahko vsako soboto Niki, Niku in ekipi Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija pridružili tudi prek družbenih omrežij,” so sporočili z RTV SLO. 

Založba kakovostnih programov Radiotelevizije Slovenija (ZKP RTV SLO) je v sodelovanju s Prvim programom Radia Slovenije pravkar izdala 15 pesmi iz otroške kantate z naslovom ‘Kje je Tina’, ki je bila posneta v izvedbi Otroškega pevskega zbora pod zborovodkinjo Anko Jazbec ter tudi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Mojce Lavrenčič. 

»Na zgoščenki je 15 pesmi iz otroške kantate, ki jih lahko poslušamo in izvajamo, dodana pa je tudi knjižica z besedili z velikimi tiskanimi črkami, da je v pomoč najmlajšim, ki si šele utirajo pot med črke in v svet glasbe,« so še pojasnili z RTV SLO.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.