Naslovnica Slovenija Izola je spet polna turistov

Izola je spet polna turistov

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi za zadnje dni leta v Izoli pričakujejo odlično turistično obiskanost. Hoteli so za ta čas pripravili različne ponudbe aranžmajev s poudarkom na silvestrskih, predvsem kulinarično obarvanih, doživetjih. Dogajanje bo popestril praznični program, ki se je pričel že 25. decembra.

Izola december 2018Tradicionalna okrašena jelka sredi Izole (foto: TZI)

 

Leto, ki se pravkar izteka, bo v Izoli ostalo v spominu po rekordnih številkah v turizmu. Tudi podatki za mesec november ponovno pričajo o rasti, ki jo letos v Izoli beležijo prav v vseh mesecih. Novembra je občino obiskalo 4.566 gostov, ki so skupaj opravili 17.432 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 13 % povečanje števila gostov in 14 % povečanje opravljenih nočitev.

V predzadnjem mesecu leta je tudi zaradi ‘krompirjevih počitnic’ prednjačilo 77 % domačih gostov, sledili so jim Italijani (7 %), Avstrijci (5 %) in Nemci (2 %). Tudi za zadnje dni leta v Izoli pričakujejo odlično zasedenost. Sedaj je Hotel Delfin polno zaseden že od konca tedna pred Božičem, za novo leto pa pripravljajo tradicionalno silvestrovanje z Ansamblom Delfin. Nekaj miz za zunanje goste je še prostih.

Iz hotelov Bernardin, ki upravljajo s hoteli San Simon v Izoli, so sporočili: »Zasedenost hotelov družbe Hoteli Bernardin d.d. bo med božični prazniki predvidoma 80 % v hotelih, ki v tem obdobju obratujejo, 100 % pa bo zasedenost v vseh hotelih med novoletnimi prazniki (29.12.2018 -1.1.2019).« Silvestrovanje bo pri njih potekalo na 5 lokacijah. V hotelih bo silvestrovalo cca. 1.380 gostov, ki bodo uživali predvsem v dobri hrani in glasbenem programu.

»V prihajajoče leto bodo gostje vstopili z glasbenimi skupinami Nightlife, Rockfeller, Magnolia, ter Primorskimi fanti. Praznično bo obarvan tudi animacijski program, saj bo poleg božično-novoletne tržnice možno tudi kopanje ob soju sveč in penini, večerja z istrskimi zvoki Rudija Bučarja, koncert z Lucienne Lončina, božični godalni koncert s skupino Ad Libitum ter božični vokalni koncert s Klapo Lungomare.

Otroci bodo deležni božičnih ustvarjalnih in kuharskih delavnic, plesnega rajanja z risanimi junaki ter obiska Božička,« so še sporočili iz Turističnega združenja Izola. Na Belvederju bo za novo leto hotel Cliff polno zaseden, nekaj sob v vilah za silvestrovo pa je bilo še prostih. V hotelu Marina naj bi prav tako imeli še nekaj prostih sob, restavracija hotela Marina pa je za silvestrovanje že polno zasedena. Največ gostov, ki bodo Izolo obiskali konec leta je domačih, sledijo jim avstrijski in italijanski gostje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.