Naslovnica Svet & EU Interni konflikti in nadlegovanje v Parlamentu EU

Interni konflikti in nadlegovanje v Parlamentu EU

Avtor: Spletno Uredništvo
V Evropskem parlamentu so se tokrat lotili internih konfliktov in nadlegovanja na delovnem mestu. Sprejeli so poročilo o novostih v svojih pravilih za preprečevanje nadlegovanja in spodbujanje dobrega vodenja pisarne. Poleg tega pa so najavili obvezno usposabljanje za vse poslance Evropskega parlamenta, celo s konkretnimi posledicami v primeru neizpolnjevanja.
Interni konflikti in nadlegovanje v Parlamentu EU

Notranjost stavbe Evropskega parlamenta v Bruslju (foto: FB European Parliament)

Očitno je v pisarnah organov Parlamenta EU nekaj hudo narobe, če se mora njegova Komisija za ustavne zadeve posebej posvetiti področju konfliktov in nadlegovanja na delovnem mestu. Včeraj so tako poslanci te komisije sprejeli nov dokument, ki je namenjen preprečevanju sporov in nadlegovanju ter spodbujanju dobrega upravljanja pisarn. Zato bi radi uvedli obvezno specializirano usposabljanje za vse evro-parlamentarce.

»Poslanci, ki tega usposabljanja ne bodo opravili v prvih šestih mesecih mandata (razen v izjemnih primerih ali če tega niso storili že prej), bodo kaznovani in ne bodo mogli biti izvoljeni za nosilce parlamentarnih funkcij (npr. predsedstvo EP ali predsednik odbora), biti imenovan za poročevalca ali sodelovati v uradni delegaciji ali medinstitucionalnih pogajanjih,« so pojasnili s Komisije za ustavne zadeve Parlamenta EU.

Dodali so, da bo lahko Konferenca predsednikov na plenarnem zasedanju vložila predlog za razrešitev katerega koli izvoljenega nosilca funkcije (tudi npr. člana predsedstva EP ali predsednika odbora), če usposabljanja ne opravijo, enak postopek pa bo veljal tudi za poročevalce (odločitev bo v tem primeru sprejela pristojna komisija). Včeraj sprejeto poročilo bo predvidoma predloženo že na plenarnem zasedanju prihodnji teden.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.