Naslovnica Slovenija Hit je zagnal svoje igralnice in odprl prvi hotel

Hit je zagnal svoje igralnice in odprl prvi hotel

Avtor: Spletno Uredništvo

 Dober mesec dni po prvih sprostitvah omejitev gibanja in javnega življenja so se konec tedna odprle tudi prve igralnice in hoteli družbe Hit d.d.. V družbi bo s že tem v redne delovne procese ponovno vključenih nekaj več kot 700 zaposlenih, postopno pa se odpirajo tudi preostali obrati Hita.

Minuli konec tedna so lahko prvi gosti že vstopili v novogoriške igralnice (foto: PR HIT)

 

Igralniški velikan Hit, ki je najpomembnejše podjetje v goriški regiji, je konec tedna spet odprl svoje igralnice ob slovensko–italijanski meji. Gre za igralniško-zabaviščna centra Perla in Park ter za igralnico Casinò Drive-in. Velika večina gostov teh igralnic običajno prihaja iz Italije, a je bil obisk sprva dovoljen le za prebivalce obmejne pokrajine Furlanija Julijska Krajina, šele od danes dalje pa tudi za vse preostale Italijane.

Svoja vrata je ta vikend odprl tudi Hotel Sabotin in sicer celo kot prvi hotel na Goriškem. Zaradi vsega dogajanja okrog pandemije koronavirusa Covid 19, pozivom k dopustovanju v Sloveniji in izdaji turističnih bonov, so v Hitu d. d. tokrat namenili dodatno pozornost slovenskim gostom. Slednje s posebnimi ugodnostmi spodbujajo k raziskovanju Goriške, v hotelu pa je že na ogled tudi nova razstava umetniških del članov KUD Goriška paleta.

»Hotel Sabotin je v svoji bogati zgodovini preživel marsikaj: vojne, različne lastnike, več obnov, pa tudi nepozabne dogodke, plese, koncerte, razstave in še bi lahko naštevali. Zdaj pišemo nov list in se še bolj osredotočamo na to, da bo gostom pri nas prijetno,« je od tej priložnosti dejala vodja Hotela SabotinJana Jakin Petejan. Sicer stavba Hotela Sabotin sodi med kulturno dediščino in je na seznamu kulturnih spomenikov. 

Ob odprtju hotela so poskrbeli za varnost in zdravje vseh gostov in zaposlenih, uporabili strokovne rešitve in prilagodili ponudbo trenutnemu položaju. Sicer je prvi adut hotela njegova znana restavracija, ker pa so pred kratkim v objektu prenovili sobe, bo bivanje obiskovalcev še bolj prijetno. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.