Naslovnica Trendi Gledanost rokometa narašča, danes Slovenija : Danska

Gledanost rokometa narašča, danes Slovenija : Danska

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko si je slovenska rokometna reprezentanca z gladko zmago nad Črno goro zagotovila nastop v drugem delu evropskega prvenstva, ki poteka na Hrvaškem, so z RTV Slovenija spročili podatke o gledanosti prvih treh odigranih tekem naše izbrane vrste. Slovenija se bo sicer danes ob 20.30 v Varaždinu v prvi tekmi drugega dela tekmovanja pomerila z Dansko. 

lopovi 3

Slovenci smo tudi zaradi sramotnega sojenja na prvih dveh tekmah še bolj zvesto spremljali reprezentanco na srečanju proti Črni gori (foto:ehf.com) 

 

Do sedaj je slovenska članska rokometna reprezentanca na Hrvaškem odigrala tri tekme – najprej z Makedonijo, nato z Nemčijo in nazadnje s Črno goro. Prve tri nastope slovenske rokometne izbrane vrste reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu je v povprečju spremljalo 13,2 odstotkov ali 249.400 gledalcev, kar predstavlja 31 odstotkov Slovencev, ki so bili tedaj pred TV sprejemniki.  

Malce presenetljivo je bila najbolj gledana tekma Slovenije proti najlažjemu nasprotiku – Črni gori, ki jo je v povprečju spremljalo 16,7 odstotkov ali 314.300 gledalcev, kar predstavlja 36 odstotkov takratnih gledalcev. Najvišja gledanost je bila dosežena prav ob koncu te tekme (cca. 22:06), ko je TV SLO 2 spremljalo 23,9 odstotkov oziroma 450.800 gledalcev.

Vsaj minuto katerekoli tekme evropskega prvenstva 2018 v rokometu pa si je do sedaj ogledalo kar 1.042.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let. Tako so sporočili z RTV Slovenija, povzeli pa so podatke raziskave specializiranega podjetja AGB Nielsen Media Research.

Prav lahko pa se utegne zgoditi, da bodo naslednje tri tekme Slovenije v drugem dela tekmovanja na EP še bolj gledane – pa ne le današnja večerna ob 20.30 proti Danski, ampak tudi tista v torek ob 18.15 proti Španiji in tista v četrtek ob 16.00 proti Češki. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.