Naslovnica Slovenija Gasilski jubileji in prve olimpijske igre v Sloveniji

Gasilski jubileji in prve olimpijske igre v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

V četrtek bodo v Celju pripravili posebno novinarsko konferenco, na kateri bodo spregovorili o gasilcih. Letos se namreč obeležuje 150 obletnica prvega prostovoljnega gasilskega društva v Sloveniji in 70 obletnica ustanovitve Gasilske zveze Slovenije. 

Gasilski jubileji in prve olimpijske igre v SlovenijiPo anketah sodeč je popularnost gasilcev v Slovenija tako visoka, da bi najbrž zmagali na volitvah, če bi se registrirali kot politična stranka (foto: Metod Gaber/flickr.com)

 

Pojutrišnjem (v četrtek, 27. junija) bo ob 11.30 v Poklicni gasilski enoti Celje na vrsti prav posebna konferenca za medije, na kateri bodo prestavili dogajanje ob letošnjih okroglih jubilejih slovenskih gasilcev in tudi ostale aktivnosti gasilske zveze. Kar 165.000 članov, združenih v 1.345 slovenskih gasilskih društev, zraven trdega dela pri reševanju, gašenju ter drugih operativnih in organizacijskih nalogah letos obeležuje za gasilstvo izjemno pomembne dogodke, ki jih bodo predstavili novinarjem in javnosti.

Najpomembnejši dogodek bo obeležitev 150-letnice prvega prostovoljnega gasilskega društva v Sloveniji, letos pa obenem mineva tudi 70 let od ustanovitve Gasilske zveze Slovenije (GZS) in 50 let od odprtja Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča v Metliki. Na novinarski konferenci pa bo govora tudi o usposobljnosti slovenskih gasilcev v povezavi z mednarodnimi gasilskimi tekmovanji. 

Tako bodo predstavili nastop 47-članske slovenske reprezentance na 22. mladinski gasilski olimpijadi, ki bo potekala med 14. in 21. julijem v Švici. “Pohvalili pa se bomo tudi z odločitvijo Mednarodne gasilske organizacije CTIF, ki je potrdila Gasilsko zvezo Slovenije ter mesto Celje kot organizatorja naslednjih gasilskih olimpijskih iger leta 2021,” so še sporočili z GZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.