Naslovnica Slovenija Finančna kompozicija drugega tira je tik pred ciljem

Finančna kompozicija drugega tira je tik pred ciljem

Avtor: Spletno Uredništvo

Te dni je prišlo še do enega ključnega koraka pri izgradnji drugega tira železniške povezave med Koprom in Divačo. Svet direktorjev Evropske investicijske banke EIB je na sestanku v Luskembrugu za projekt odobril posojilo družbi 2TDK do višine 250 milijonov evrov. S to odobritvijo so povezana tudi druga posojila, zato naj bi bila sedaj finačna konstrukcija projekta dokončno zagotovljena.

Finančna kompozicija drugega tira je tik pred ciljemNa EIB niso naivni, zato hočejo imeti pri projektu drugga tira svojega nadzornika, inženirja, neodvisen vpogled v prometno študijo in v stroške (foto: commons.wikimedia.org)

 

Projekt naj bi na Svetu direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) prvotno obravnavali že v aprilu, vendar je bilo glasovanje zaradi pomanjkanja časa za razpravo in nezadostnega kvoruma preloženo na tokratno sejo. Sedanja odobritev kredita je bila nujnost, a je obenem le še potrdila, da so tako EIB in ostale države članice EU prepoznale pomembnost projekta ‘drugi tir’.

Dokončanje drugega tira je posebej pomembno za zaledne države, ki bodo na ta način pridobile zanesljivejše logistične povezave, s tem pa bo odpravljeno ozko grlo na dveh jedrnih evropskih železniških koridorjih: Baltsko-Jadranskem in Sredozemskem do in iz koprskega pristanišča. »To je dobra novica, ki bo dala dodaten zagon projektu, ki ga Slovenija nujno potrebuje. Odkar sem prevzela vodenje Ministrstva za infrastrukturo, so bili storjeni veliki koraki.

V dobrih osmih mesecih smo potrdili investicijski program, koncesijski akt in prejšnji teden podpisali koncesijsko pogodbo. Podjetje 2TDK ima zdaj resnično pripravljeno vse, da lahko aktivno začne z gradnjo tega pomembnega projekta, torej železniške proge Divača-Koper. Ob dobri novici smo veseli, a ne evforični, saj smo pozitivno odločitev v resnici pričakovali. Projekt je namreč pomemben za Slovenijo in regijo, podprla pa ga je tudi Evropska Komisija.

Prav zato smo ves čas verjeli, da ni razloga za zavrnitev s strani Evropske investicijske banke,« je po objavi novice povedala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. V naslednji fazi naj bi se med EIB in družbo 2TDK dogovorili še glede nekaterih zelo pomembnih določb posojilne pogodbe. »Že v postopku odobritve kredita je EIB izpostavila določena tveganja ter postavila nekatere pogoje, ki bodo morali biti izpolnjeni pred podpisom posojilne pogodbe ter pred črpanjem posojila.

Glavni pogoji se nanašajo na zagotovitev neodvisne prometne študije glede predvidene rasti pretovora v koprskem pristanišču in prometnih tokov z zaledjem, v nadaljevanju zagotovitev neodvisnega svetovalnega inženirja in gradbenega nadzornika ter optimizacijo stroškov projekta oziroma zagotavljanje ustrezne strukture javnega naročanja,« so pojasnili z Ministrstva za infrastrukturo (MZI).

Sicer je bil z odobritvijo posojila EIB izpolnjen tudi pogoj iz pogodbe z Evropsko komisijo o dodelitvi nepovratnih evropskih sredstev za sofinanciranje predorov T-1 do T-7 v višini 109 milijonov EUR iz ‘Instrumenta za povezovanje Evrope’. Slovenija je aprila vložila še vlogo za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev iz Kohezijskega sklada v višini 80 mio EUR, ki bodo namenjena sofinanciranju predora T-8 in dveh viaduktov. S tem bo finančna konstrukcija celotnega projekta dokončno zaključena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.