Naslovnica Slovenija Festival vrtnic in vin rosé – PortoRose 2

Festival vrtnic in vin rosé – PortoRose 2

Avtor: Spletno Uredništvo

Portorož se bo konce tedna odel v rožnato ter zaživel v znamenju vrtnic in roséjev. ‘Festival vrtnic in vin rosé – PortoRose2’ bo ponudil mirna in peneča vina rosé iz 27-ih kleti. Vrtnico Portorož bo letos v gredico slavnih posadila Tanja Ribič.

Festival vrtnic in vin rosé PortoRose2 Če bo tudi sonce končno ogrelo ozračje, potem bo festivalska ponudba letos popolna (foto:Jaka Ivančič)

 

24. in 25. maja se bo Portorož spremenil v eleganten vrtnični ‘lounge’, kjer bodo lahko obiskovalci ‘Festivala vrtnic in vin rosé – PortoRose2’ ob spremljavi glasbe okušali vrhunska vina in penine rosé. Dogodek v organizaciji Turističnega združenja Portorož (TZP), Zavoda SloVino in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem bo ponudil tudi vodeno pokušino roséjev ob obili dobre glasbe in izbrane kulinarike.

»Roséji slovijo kot nežna in lahkotna vina, a nemalokrat presenetijo tudi s kompleksnejšimi notami, primerna so kot osvežujoč poletni aperitiv ali kot odličen spremljevalec k številnim jedem. Obiskovalci bodo na festivalu lahko okušali mirna in peneča vina rosé iz kar 27-ih kleti. Slovenskim vinarjem, ki prihajajo iz vseh slovenskih vinorodnih dežel, se pridružujeta tudi vinarja iz Italije in Hrvaške,« pravijo na TZP.

Predstavili se bodo vinarji Istenič, Winery Mihelin, Vina Mastnak, Hiša pesmi in vina Sagmeister, Domačija Bizjak, Vina Ščurek, Vina Bordon, Posestvo Brič, Domačija Ražman, Vina Božič, Vina Ratoša, Vinakoper, Kmetija Jogan Damijan, Vinska klet Kralj, Družinska kmetija Leber Vračko, Ptujska klet, Radgonske gorice, Vina Senekovič, Vino Jamnik, Vino Kolar, Vina Bric, Vino Marc, Vipava 1894, Vino Kupljen, Albiana – vinska klet Žaren ter Serena wines 1881 (Italija) in Vina Rossi (Hrvaška).

Festival vrtnic in vin rosé – PortoRose2 se bo pričel v petek, 24. maja, ob 17. uri. Za primerno glasbeno kuliso ob pokušanju izvrstnih rosèjev bodo poskrbeli skupina MC4 z vokalistko Jeanette Korenčan in Duo Portorosé, ki ga sestavljata brata kitarista Alen in Denis Mujkić. V soboto, 25. maja, se bo dogajanje v rožnem vrtu nadaljevalo, uradni del programa pa bo na vrsti ob 18. uri.

Tedaj bodo prisotne nagovorili direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel, vodja Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem dr. Aleš Gačnik, član kabineta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS Marjan Cukrov in župan občine Piran Đenio Zadković. “V njihovi družbi bo vrtnico Portorož letos v gredico slavnih, majhno različico hollywoodskega pločnika slavnih, posadila priljubljena igralka Tanja Ribič.

Uradni del programa bodo popestrili trije izjemni vokalisti, Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik, ki sestavljajo Trio Vivere. Večer se bo nadaljeval ob ritmih izkušenega kitarista Tea Collorija s prijatelji. Program bo oba dneva povezovala Irena Dolinšek, obiskovalce pa bosta nagovorili tudi vinska kraljica Slovenije Meta Frangež in vinska kraljica slovenske Istre Julija Jogan. Prizorišče dogodka bodo polepšali člani in članice društva Rosa Klementina v oblačilih z začetka 20. stoletja ter avtomobili starodobniki.

Za še bolj romantično vzdušje pa se bodo v času festivala po Portorožu sprehajali poulični umetniki in mimoidočim delili vrtnice. V soboto pa bo že ob 14. uri v Boutique Hotelu Portorose potekala gala vodena pokušina Rosé Wine­s Masterclass PortoRose2,” so še sporočili s TZP. Specialno vodeno pokušino mirnih in penečih vin rosé bosta vodili eni največjih poznavalk pri nas, prof. dr. Tatjana Košmerl in Tadeja Vodovnik Plevnik. Obeta se pokušina več kot 20-ih izbranih roséjev.

Sicer bo v času festivala v portoroških gostinskih lokalih in hotelih na voljo tudi posebna ponudba na temo vrtnic in roséjev, od wellness in lepotnih tretmajev do degustacijskih menijev in vrtničnih koktejlov. S svojimi ponudbami sodelujejo LifeClass Hotels & Spa, Wellness Syra – Hotel Salinera, Paradise Spa Bernardin, Istrian bistro & Tapas bar in Cafè Central, Grand Garden Bernardin, Kantina Rikardo in Hotel Kempinski Palace Portorož.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.