Naslovnica Trendi Nedeljske Evropske volitve na kanalih Pro Plusa

Nedeljske Evropske volitve na kanalih Pro Plusa

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Na PRO Plusu so oznanili, kako bodo na POP TV in na spletni strani 24ur.com v nedeljo spremljali volitve za Evropski parlament. Program bo pester, zgoščen v večernih urah, prvi rezultati pa naj bi bili znani še pred 23. uro.

Nedeljske Evropske volitve na kanalih Pro Plusa

Nedeljski večerni spored bo skoraj povsod v znamenju evropskih volitev (foto: pixabay.com)

 

Po velikem soočenju kandidatk in kandidatov za evropski parlament, ki ga je na POP TV vodila Darja Zgonc, bo na volilni dan, 26. maja, v osrednji informativni oddaji 24UR ob 18.55. uri njen dolgoletni so-voditelj večernih poročil Edi Pucer spremljal odzive v volilnih štabih po Sloveniji, iz Evropskega parlamenta v Bruslju in iz novinarskega središča v Ljubljani, kjer bo Petra Kerčmar z zmagovalci in poraženci analizirala prve informacije. »Bruselj še nikoli ni bil tako blizu Ljubljani, kot je zdaj. Zakaj?

Ker se moramo tudi Slovenci zavedati, da smo del Evropske unije, da soodločamo o ključnih zadevah 500 milijonske Evrope. Majhnost ni ovira, ampak izziv. Naše ekipe bodo na dan volitev na prizoriščih dogajanj. Dobili boste prve informacije, analize in tudi že napovedi, v katero smer se bo obrnila Unija, pa o morebitnih presenečenjih volitev, skratka o vsem iz prve roke že v osrednji informativni oddaji 24UR ob 18.55 v prvem vklopu, ob 20.40 v drugem vklopu, ob 22.00 in po šovu Zvezde plešejo v oddaji Evropske volitve 2019, ob 22.30.

Vi odločate, v kakšni Evropi bomo doma,« je pojasnila Petra Kerčmar. Ekipa najbolj brane spletne strani v Sloveniji 24ur.com pa na volilni dan načrtuje posebno pokrivanje dogajanja, v živo bodo spremljali tako izjave kot rezultate. Ob preprosti uporabniški izkušnji bodo bralke in bralci znova lahko sočasno z volilno komisijo pregledovali rezultate, medtem ko se je ekipa ‘Dejstev’ lotila zahtevnih tem, da bi razkrila, kaj je res in kaj ne.

»Ker se zavedamo odgovornosti, da volivcem nanizamo dejstva o ‘naddržavi’, da Evropske unije ne zbanaliziramo zgolj na zgodbo o ravnih bananah, bomo hkrati prikazali, kaj imamo Slovenci od Unije, kakšna je naša vloga, česa morda ne znamo izkoristiti. V Dejstvih tako analiziramo ključna vprašanja, jih atraktivno grafično opremljamo in z jasno podatkovno preiskovalno vsebino bomo volivcem tudi na volilni dan v živo nudili kredibilne informacije,« je dejala Alenka Marovt.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.