Naslovnica Slovenija Evropska sredstva za gospodarski, socialni in kulturni projekt

Evropska sredstva za gospodarski, socialni in kulturni projekt

Avtor: Spletno Uredništvo
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so ta teden odobrili sredstva za tri projekte. Ti projekti so ‘Obrtna cona Kidričevo’, projekt ‘Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu’ in pa projekt ‘Izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti’.
Evropska sredstva za gospodarski, socialni in kulturni projekt

Leta 2019 je bila osrednja gostja knjižnega sejma v Frankfurtu Norveška (foto: Frankfurter Buchmesse FB)

Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVREKP) so pravkar odobrili evropska sredstva za tri med seboj zelo različne projekte, ki sicer sodijo na področja gospodarstva, promocije kulture in sociale. Prvi projekt se imenuje ‘Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini’. Gre za 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Javna agencija za knjigo RS.

Od tega zneska bo Evropski sklad za regionalni razvoj zagotovil nekaj manj kot 3,3 milijona evrov. Drugi projekt so poimenovali ‘Evropska sredstva za izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti’. Za 400 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije skupaj z Urbanističnim inštitutom RS, bo Evropski socialni sklad prispeval 320 tisoč evrov, torej 80 odstotokov.

Nazadnje pa so v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrili še evropska sredstva za gospodarski projekt ‘Obrtna cona Kidričevo’. Ta projekt bo stal 4,7 milijona evrov, izvajala ga bo Občina Kidričevo (v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije), zanj pa bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval manj koz polovico, natančneje skoraj 2,1 milijona evrov.

»Občina bo v okviru projekta uredila in razširila industrijsko območje z obrtno cono Kidričevo. Zagotovila bo vso nujno potrebno komunalno, energetsko in telekomunikacijsko infrastrukturo, vključno s priključki na zahodno obvoznico Kidričevo. Opremljenost z gospodarsko javno infrastrukturo bo omogočila normalno delovanje in razvoj obstoječih podjetij, ki so pomembni zaposlovalci v regiji,« so še pojasnili s SVREKP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.