Naslovnica Slovenija Ekologi brez meja bodo septembra zadnjič očistili Slovenijo

Ekologi brez meja bodo septembra zadnjič očistili Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo

V društvu Ekologi brez meja pripravljajo že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo. Letos bo potekala 15. septembra in sicer pod geslom ‘Še zadnjič!’  Akcija v Sloveniji pa bo le del največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva – ‘Očistimo svet 2018!’

Ekologi brez meja bodo letos zadnjič čistili Slovenijo, vsaj tako upajo (foto: Društvo Ekologi brez meja)

Dvakrat so Ekologi brez meja že dokazali, da znajo in zmorejo združiti moči in očistiti Slovenijo v enem dnevu. Letos pravijo, da je napočil čas, ko bodo to storili ponovno, vendar tokrat z mnogo večjo ambicijo. Na dan, ko bo z isto energijo, z isto vizijo in istim entuziazmom odpadke in divja odlagališča čistilo na milijone parov rok v 150 državah, bomo tudi prebivalci Slovenije to storili že tretjič.

Ime letošnje akcije ‘Še zadnjič!’ razkriva zaobljubo, da to čiščenje 15. septembra letos storimo še zadnjič, saj želimo vse moči usmeriti v preprečevanje nastajanja odpadkov in posledično tudi smetenja. Zato bo letos glavni poudarek na dolgoročnem ozaveščanju o zmanjševanju, ločenem zbiranju in ponovni uporabi odpadkov.

Čeprav je do začetka akcije še skoraj pol leta, bodo prihodnji četrtek na Gospodardskem razstavišču v Ljubljani pripravili novinarsko konferenco projekta Očistimo Slovenijo 2018. Slednja bo na vrsti prihodnji četrtek, 19. aprila 2018, ob 11. uri v dvorani Forum. Ob tej priložnosti bodo prisotnim predstavili tudi program sodelovanja organizatorjev akcije z mediji.

Na novinarski konferenci bodo spregovorili Urša Zgojznik, predsednica društva Ekologi brez meja – o namenih in ciljih akcije ter aktivnostih, Jaka Krajnc, vodja popisa – o poteku popisa divjih odlagališč in vodotokov, Klemen Belhar, vodja lokalne koordinacije – o možnostih priključitve občin in drugih deležnikov in Nara Petrovič, predstavnca globalne koordinacije – o svetovni akciji World Cleanup Day 2018.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.