Naslovnica Slovenija Druga od štirih kulinaričnih akcij že poteka, Izola pa bo nagrajena

Druga od štirih kulinaričnih akcij že poteka, Izola pa bo nagrajena

Avtor: Spletno Uredništvo

V Izoli se je pravkar pričela druga od štirih prepoznavnih kulinaričnih akcij, s katerimi vsako leto uspešno poskrbijo za polne želodce obiskovalcev. Tokrat gre za Dneve bakalaja, ki bodo trajali vse do 27. septembra. Do konca let bosta sledili še dve sorodni kulinarični akciji, vmes pa bo Izola prejela posebno priznanje Turistične zveze Slovenije.

 Druga od štirih kulinaričnih akcij že poteka Izola pa bo nagrajena

Izolo je v avgustu obiskalo 30.128 gostov, kar je 3 % več kot lani, zabeležili pa so 25.864 nočitev – kar za 6 % več od lanskih rekordnih številk, kar je v leto pandemije koronavirusa skoraj neverjetno (foto: SJ).

 

Turistično združenje Izola tudi s to kulinarično akcijo, h kateri so se kot že običajno množično pridružili lokalni gostinci, hkrati promovira mesto Izola in obenem še uporabo sveže lokalno pridelane hrane. ‘Dnevi bakalaja’, oziroma polenovke, so se pričeli že konec minulega tedna in bodo trajali vse do 27. septembra. Sicer so bili že junija na vrsti ‘Dnevi pedočev’ (klapavic).

Sledili bodo še ‘Dnevi bobičev’ (mlade koruze), ki odo na vrsti od 24. oktobra do 8. novembra, leto pa bodo zaključili ‘Dnevi ribe’, ki bodo na sporedu med 28. novembrom in 13. decembrom. Vse te kulinarične akcije so del iniciative ‘Kilometer nič’. S to iniciativo bi radi dosegli dva cilja naenkrat – povečali uporabo lokalnih produktov in obiskovalcem ponudili pristno primorsko kulinarično izkušnjo.

Turistično združenje Izola pa skozi vso leto in še posebej v času kulinaričnih akcij skrbi za to, da izolska kulinarična zgodba doseže čimveč ljudi. Tudi zato ni čudno, da je mesto Izola zmagalo na spletnem delu akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna. Gre za akcijo Turistične zveze Slovenije, v kateri tako splošna in tudi strokovnajavnost izbirajo najlepše večje mesto, najlepši turistični kraj in najlepši zdraviliški kraj.

Uradna proglasitev najboljših bo letos potekala na Dnevih slovenskega turizma med 12. in 14. oktobrom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.