Naslovnica Gospodarstvo Prek Foruma Agenti na 60-milijonski italijanski trg

Prek Foruma Agenti na 60-milijonski italijanski trg

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se je pričel Forum Agenti Virtual – srečanje 23 slovenskih podjetij z italijanskimi agenti. Ta dvodnevni dogodek poteka prek spleta, vseeno pa bodo izpeljali individualne sestanke in ostale aktivnosti, ki so običajne za tovrstne poslovne dogodke. Srečanje je pomebno zaradi tega, ker lahko odpre vrata na 60 milijonski italijanski trg. 

Prek Foruma Agenti na 60 milijonski italijanski trgTako je izgledal en od preteklih dogodkov niza Forum Agenti, ko še ni bilo pandemije koronavirusa (foto: forumagenti.it)

 

Danes se je začel Forum Agenti Virtual. Gre za spletno poslovno srečanje 23 slovenskih podjetij z italijanskimi zastopniki oz. agenti. Sicer je Forum Agenti del širšega italijanskega projekta iskanja prodajnih agentov in distributerjev, ki lahko (kot v tem primeru) poteka na dvostranskem meddržavnem nivoju, na ravni italijanskih pokrajin in tudi na nivoju celotne EU.

Tokrat so se dvodnevnega srečanja udeležila podjetja, ki želijo priti do zastopnikov oziroma prodajnih agentov za poslovanje na 60 milijonskem italijanskem tržišču. Vsako sodelujoče podjetje ima svoj virtualni razstavni prostor, kjer se bo lahko predstavilo interesentom, ter povezavo za individualne sestanke.

Letošnji dogodek zaradi zdravstvenih omejitev in posledičnih logističnih komplikacij prvič poteka le prek spleta, v bodoče naj bi se predstavitev spet dogajala v Milanu, seveda v živo. Niz poslovnih dogodkov, ki jih pod imenom FORUM AGENTI skupaj organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov, slovenska podjetja ocenjujejo pozitivno.

Slovenski poslovneži so namreč že dolgo prisotni na tovrstnih forumih, sodelovanje pa poteka po okriljem javne agencije za promocijo gospodarstva SPIRIT Slovenija. Vsi ugotavljajo, kako je udeležba na forumu odlično izhodišče za vstop na področje celotne Italije, kar posledično lahko odpira tudi poti na trge drugih držav.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.