Naslovnica Trendi Ingrit in otroci Nazce bodo poskrbeli za dvojni psihedelični šok

Ingrit in otroci Nazce bodo poskrbeli za dvojni psihedelični šok

Avtor: Spletno Uredništvo

V četrtek se bo na Letnem vetu Gale hale odvil poseben koncert, ki so ga umestili v Fuzztival. Ta festival bi moral biti prvotno na sporedu še pred prihodom poletja, a so ga morali odpovedati in ga bodo sedaj izpeljali v malce drugačni obliki – s koncertom skupin Chicos de Nazca (Čile) in Ingrit Schűller (Slovenija).

Ingrit in otroci Nazce bodo poskrbeli za dvojni psihedelični šok

 Znana pokrajina Nazca se nahaja v Peruju, skupina Chicos de Nazca pa prihaja iz sosednjega Čila (foto: FB Chicos de Nazca) 

 

Po prvotnih načrtih organizatorjev iz Društva Kapa naj bi se Fuzztival odvil kot dvodnevni festival in sicer še pred prihodom letošnjega poletja. Vendar se je vmešala pandemija koronavirusa in pokvarila načrte. Festival, na katerem so je bilo sprva predvidenih več skupin, so morali najprej odpovedati. V četrtek (17. 9.) pa ga bodo na Letnem vrtu Gala Hale vseeno izpeljali, a v malce drugačni obliki.

Od 19. ure dalje bosta namreč nastopili dve skupini – Chicos de Nazca (Čile) in Ingrit Schűller (Slovenija). »Od super lineupa nam je uspelo prestavit vsaj en tuj bend in ga spojit z enim domačim. Ime smo obdržal, ker nam je všeč in se veselimo, da vas naslednje leto morda spet povabimo na pravi mali festival. Letos pa zgolj in nič manj kot dva odlična koncerta,« so radostno pojasnili organizatorji Fuzztivala.

Skupina Chicos de Nazca (otroci Nazce) prihaja iz prestolnice Čila Santiaga, obstaja od leta 2010, ustanovil jo je Francisco ‘KB’ Cabala, zadnje čase pa ustvarja v Berlinu. V Slovenijo prihaja prvič in je zastopnica čilskega psihedeličnega rocka. Nastopila bo tudi ‘skrivnostna’ slovenska skupina Ingrit Schűller, v osnovi psihedelična zasedba, ki pa zelo rada presega meje žanrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.