Naslovnica Slovenija Digitalna marketinška raziskava person

Digitalna marketinška raziskava person

Avtor: Spletno Uredništvo

V Turističnem združenju Izola bodo med letošnjo glavno poletno sezono izvajali poglobljeno digitalno-marketinško raziskavo ‘person’ – oz. značilnosti obiskovalcev Izole. Informacije, ki jih bodo z raziskavo pridobili, bodo ključnega pomena za načrtovanje razvojnih in promocijskih aktivnosti turističnega gospodarstva na območju občine Izola.

Digitalna marketinška raziskava personTudi odkrivanje slovenske obale s SUP-i sodi med potencialne uspešnice (foto: Luka Kaše)

 

Na izolskem turističnem združenju (TZI) so v zadnjih letih že izvedli nekaj strateških projektov, ki podpirajo načrtovani razvoj Izole kot turistične destinacije. Med drugim so opredelili ciljne persone gostov in pripravili strateške smernice za razvoj destinacije, ki opredeljene persone že upoštevajo pri izvajanju aktivnosti. Persona pove, kdo je obiskovalec, kaj si želi doseči, kako razmišlja, zakaj se odloča tako, kot se, ter kako, kje in kdaj kupuje.

Poznavanje kupca oz. obiskovalca je nepogrešljivo za vsebinski marketing, spletno oglaševanje in na splošno za digitalni marketing. »Ker smo ciljne persone opredelili sami, v sodelovanju z lokalnim turističnim gospodarstvom, a z metodo fokusne skupine, na osnovi lastnega poznavanja in opazovanja gostov ter spremljanja turističnih trendov, želimo te persone preveriti tudi v praksi in na lastnem ‘terenu’ ugotoviti prisotnost, velikost, značilnosti in nakupno pot teh person,« pravijo na TZI.

V sklopu projekta Izola Digital so pridobljena sredstva izkoristili tudi za konkretno analizo ciljnih person na podlagi izsledkov raziskave na terenu. Gre za prvo tovrstno raziskavo na območju občine Izola v zadnjih letih, na osnovi zbranih informacij pa bodo ugotovili, na katere persone se je potrebno konkretneje osredotočiti. Strukturo in poznavanje person bodo uporabili pri nadaljnjem načrtovanju strateškega razvoja in taktičnih aktivnosti.

Raziskava bo v pomoč vsem turističnim in gostinskim ponudnikom pri razvoju konkretne ponudbe na destinaciji. S TZI do dodali še, da bo raziskava bo potekala štiri mesece – od začetka junija pa do konca septembra 2019. Anketni vprašalnik bo objavljen na posebnem spletnem naslovu, informacijo o raziskavi pa bodo skupaj z lokalnimi ponudniki med obiskovalce širili na različne načine, kot so tablice na recepcijah, letaki s QR kodo in nagradna igra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.