Naslovnica Gospodarstvo Obisk največjega evropskega orodjarskega sejma

Obisk največjega evropskega orodjarskega sejma

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo ta teden že drugič organizirala skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Moulding Expo. Slednji bo med 21. in 24. majem 2019 potekal v Stuttgartu, sicer pa gre za vodilnem evropskem sejmu s področja orodjarstva. 

Obisk največjega evropskega orodjarskega sejmaV centru nemške avtomobilske industrije se bo na skupnem razstavnem prostoru tokrat predstavilo sedem slovenskih podjetij (foto: Spirit Slovenija).

 

Sejem Moulding Expo, ki se v Stuttgartu odvija vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja orodjarstva in modeliranja, izdelave prototipov, hitrega oblikovanja prototipov in vzorcev, orodij za litja, orodij za oblikovanje kovin, CAD/CAM tehnologij in orodij, procesiranja, simuliranja ter sorodnih vsebin. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 763 razstavljavcev iz 26 držav, obiskalo pa ga je 14.000 obiskovalcev.

Javna agencija Spirit Sovenija je skupinsko predstavitev na sejmu letos še nadgradila, saj je v sodelovanju s TECOS razvojnim centrom orodjarstva Slovenije in Generalnim konzulatom RS v Münchnu 21. maja v okviru sejma pripravila ‘Slovenski dan’. Na njem bo predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo ter vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji. Udeležencem bo vas čas na voljo tudi poseben informacijski pult. 

Sicer je SPIRIT Slovenija že novembra lani objavil javno povabilo podjetjem za skupno udeležbo na omenjenem sejmu. Te dni pa bo na skupinskem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, ki obsega 70 m2 razstavne površine in je v sejemski hali številka 5, svoje izdelke in storitve predstavilo sedem slovenskih podjetij: DAG, d. o. o., Koper, Grelci Maras, d. o. o., Kolektor orodjarna, d. o. o., Orkoplast, d. o. o., TECOS razvojni center orodjarstva Slovenije, Sofimax, d. o. o. in Tehmetal, d. o. o.

Nekatera od teh že imajo poslovne partnerje na nemškem trgu, druga se v Stuttgart odpravljajo prvič. “Bistvena prednost tovrstnih nastopov je večji prostor, ki si ga delimo z več podjetji in možen sinergijski učinek, predvsem pa dober občutek nastopanja pod znamko države ‘I feel Slovenia’. Na sejmu bomo predstavljali naše izdelke, predvsem so to električni grelci za orodja in stroje in pa naš relativno nov izdelek, to so toplokanalni temperaturni regulatorji.

V Nemčiji prodajamo že vrsto let, na tem trgu imamo tudi več zastopnikov, priložnosti je še veliko, saj je za naš posel to največji trg v EU. Od udeležbe pričakujemo predvsem stik z novimi strankami, želimo namreč najti več neposrednih končnih kupcev,” je pojasnil Ivan Maras iz podjetja Grelci Maras, d. o. o. Javna agencija SPIRIT Slovenija je v letošnjem letu poleg tega sejma že organizirala skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na petih mednarodnih sejmih v tujini.

Do konca leta bo skupaj s podjetji prisotna še na šestih sejmih, pravkar pa je objavila tudi javno povabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini za prihodnje leto 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.