Naslovnica Oglaševanje Cementninarstvo POLAK – slovenska kakovost že vrsto let

Cementninarstvo POLAK – slovenska kakovost že vrsto let

Avtor: Spletno Uredništvo

Strešniki, betonski izdelki, transportni beton ter mnogo drugih kvalitetnih izdelkov narejenih samo za vas….

Smo visokospecializirano podjetje, ki že več kot 70 let uspešno proizvaja kvalitetne strešnike…. (foto: polak-stresniki.si)

Podjetje POLAK je slovensko družinsko podjetje, ki je pognalo svoje korenine v letu 1951 in se danes ponaša z več 70 leti tradicije, oziroma z zvrhanim košem dolgoletnih izkušenj. Prvotna proizvodnja zidakov se je skozi vsa ta leta posodabljala in širila, pri čemer je bila uporaba novih strojev tesno povezana z našimi pridobljenimi znanji in izkušnjami.

Kot vsa ta leta se tudi danes nove generacije družine POLAK trudimo svojim strankam vsakič zagotoviti vrhunsko kakovost izdelkov in nadvse široko paleto izbire med našimi artikli, pri tem pa poudarjamo ustrežljiv in resen poslovni odnos do prav vsakega kupca.

Pri naši proizvodnji uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo in najbolj kakovostne materiale oz. surovine. Zelo pedantno se posvečamo lastni kontroli izdelkov, certificirani proizvodi (po evropskih standardih) in nizki stroški prodaje pa nam omogočajo zelo konkurenčne cene za vso linijo izdelkov blagovne znamke CEMENTNINARSTVO POLAK.

Sedež podjetja se nahaja v naselju Gorenje pri Šmartnem ob Paki. Od osrednje avtocestne povezave Ljubljana – Maribor smo oddaljeni le 10 minut vožnje, kar nam omogoča hiter razvoz proizvodov po vsej državi in tudi v tujino. Za dostavo torej poskrbimo mi, z lastnim voznim parkom.

Zadovoljstvo stranke je za nas najpomembnejše, zato skušamo vedno najbolje izpolniti vse vaše želje, potrebe in zahteve. Poleg tega smo vedno na voljo za vprašanja in za skupno iskanje rešitev vseh vaših izzivov.

STREŠNIKI

Strešniki so en od treh večjih področij naše proizvodnje. Podjetje CEMENTNINARSTVO POLAK je visoko specializirano za proizvodnjo strešnih kritin, saj jih v različnih oblikah in dimenzijah izdelujemo že 60 let.

Pri nas se dobro zavedamo, da oblika strešnikov in izvedba strehe močno vpliva na arhitekturo okolja. Zato morajo strešniki biti vpeti v lokalno krajinsko arhitekturo, hkrati pa morajo tudi polepšati objekt, na katerem bodo postavljeni.

Primerna naloga strešnikov pa je zaščita pred zunanjimi vremenskimi vplivi, kot so dež, sneg, toča, vlaga, sončni žarki, toplota, zvok, prah…. Vse to Vam dolgoročno zagotavljamo v CEMENTNINARSTVU POLAK.

Leta 2000 smo pričeli izdelovati posebno strešno kritino POLAK, leta 2009 pa smo se odločili za robotizacijo in za dodatne izboljšave v proizvodnji. Od tedaj smo s pomočjo uporabe najbolj kakovostnih surovin začeli izdelovati strešnik nove generacije in še bolj vrhunske kakovosti POLAK E (ekstra).

Proizvodnja strešnikov POLAK E poteka na najmodernejšem stroju švedskega podjetja ABECE, na katerega strojih izdelujemo tudi vse dodatne elemente za strehe, kot so slemenjaki in zaključni strešniki (krajniki). Pri nas je na voljo tudi vse ostalo, kar sodi na streho, kot so npr. paro-propustna folija POLAK ekstra in snegobrani POLAK.

Strešnike in dodatne elemente izdelujemo v različnih barvah, kot so črna, svetlo rjava, temno rjava, bordo, rdeča, oranžna-opečna, zelena, siva… Za vas lahko po naročilu izdelamo tudi strešnike posebnih barv.

Strešnike POLAK delimo na artikle Linija TERRA, Linija ANTIK, Linija EKSKLUZIV, Linija POLAK E, Linija ZAREZNIK, poleg tega pa nudimo tudi dodatni material za streho in zračni most.

Naš strešnik je testiran in preizkušen v ekstremnih skandinavskih razmerah, kjer so nihanja temperature in vremena zelo velika. Tudi oblika našega strešnika se zato razlikuje od ostalih proizvajalcev betonske strešne kritine v Sloveniji in je hkrati najbolj razširjena oblika betonske kritine v celotni Skandinaviji ter na severu Nemčije.

Strešniki POLAK so povrh tega EKO strešniki, saj so narejeni iz visokokakovostnih naravnih materialov, ki so ekološko čisti. Glavni surovini sta drobljeni prani vodni pesek in portlandski cement, kar zagotavlja izjemno visoko odpornost in trajnost vseh naših izdelkov.

BETONSKI IZDELKI

Poleg strešnikov je drugo večje področje naše bogate ponudbe namenjeno ostalim sorodnim izdelkom iz betona.

Tako izdelujemo posebne zidake za dimnike POLAK, ki imajo notranjo premer luknje 18 cm, zato se saje opazno manj oprijemajo in se dimnik lažje čisti. Tudi vleka dimnika je zato boljša, dimniki pa so sicer narejeni iz opečnega zdroba.

Tudi betonske cevi POLAK se izdelujejo na najmodernejšem stroju in so testirane po EU standardih. Vedno imamo na zalogi cevi premera od 30 cm do 100 cm in ustrezne betonske pokrove, cevi ‘polovičke’ vseh dimenzij ter drenažne cevi premerov 60, 80, 100 in 120 cm.

Okrasni škarpniki so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni, uporabljajo pa se predvsem za utrjevanje brežin pred drsenjem zemlje. Nudimo Vam škarpnike različnih dimenzij, katerih polaganje je enostavno in hitro.

Pomemben del ponudbe so tudi naši zidaki. V CEMENTNINARSTVU POLAK izdelujemo kar 4 vrste klasičnih gradbenih zidakov, 4 vrste opažnih zidakov in 3 vrste vogalnikov. A to še ni vse, saj izdelujemo tudi razne betonske izdelke po naročilu in svoj proizvodni program obenem nenehno nadgrajujemo.

V ponudbi imamo tudi kvalitetne zidake za izdelavo dimnikov….(foto: freepik.com)

TRANSPORTNI BETONI

Tretje področje delovanja podjetja POLAK CEMENTNINARSTVO je izdelava betona, oziroma več vrst betonov. Razpolagamo namreč z najsodobnejšo betonarno za mešanje transportnih betonov, zaradi katere lahko našim strankam vedno garantiramo vrhunsko kakovost in skladnost z vsemi standardi EU.

Vse betone in tudi ostale izdelke tudi sami podrobno preizkušamo v lastnem laboratoriju. Poleg tega pa imamo za vse betone imamo pridobljen Certifikat kontrole proizvodnje, medtem ko periodične preglede naše betonarne vrši Inštitut za gradbene materiala IGMAT.

Ves proces mešanja betona in doziranja surovin v našem podjetju je avtomatiziran in računalniško voden. Vsem strankam nudimo prevoze betona z mikserji in tudi črpanje s črpalkami. Prav tako se beton lahko prevaža s tovornjaki-kiperji, traktorji, manjšimi prikolicami…

Postali smo tudi specialisti na področju izdelave transportnega betona….(foto: facebook.com/cementninarstvo.polak/)

CEMENTNINARSTVO POLAK – kjer je stranka kralj, tradicija in kakovost pa si podajata roko!

CEMENTNINARSTVO POLAK
Izdelovanje cementnih izdelkov
Marija Polak Rožič s.p.
Gorenje 16a
3327 Šmartno ob Paki

Kontakti:
Tel: +386 (0)3 588 50 65
Fax: +386 (0)3 891 51 90
Gsm: +386 (0)51 607 337
E-mail: betonski.izdelki.polak@siol.net
Spletna stran: www.polak-stresniki.si

 

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.