Naslovnica Slovenija Bele ograje za bele lipicance

Bele ograje za bele lipicance

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec maj ni bil najbolj deževen in hladen v zadnjih desetletjih le v Sloveniji, ampak na primer tudi v ameriškem Chicagu in območju Velikih jezer. Toda po vsakem dežju posije sonce in ko posije sonce… se lahko končno posuši tudi barva. Tako so se v kobilarni Lipica odločili, da bodo dve naslednji nedelji (9. in 16. junija) izpeljali tradicionalno akcijo barvanja ograj.

Bele ograje za bele lipicance

Med več kot 300 belih lipicancev Kobilarne Lipica se 9. in 16. junija vrača priljubljena akcija barvanja belih lipiških ograj (foto: Kobilarna Lipica/Mediaspeed).

 

Bele ograje obiskovalcem Kobilarne Lipica prve izrečejo dobrodošlico, ko vstopijo na lipiško posestvo, obenem pa varujejo več kot 300 belih lipicancev in 31 letošnjih žrebičkov. Prav te ograje dajejo prvi vtis o urejenosti kraja, zato je njihovo vzdrževanje toliko bolj pomembno. Ograje že dve leti zapored prihajajo barvat tudi enote ameriške vojske, a to ne zadostuje, saj je njihova skupna dolžina ogromna. Zato v Lipici že vrsto let ponudijo čopiče in barvo obiskovalcem ter vsem ljubiteljem konj.

»Letos se bodo znova srečali v nedeljo, 9. in 16. junija. Že od 10. ure dalje se jim lahko pridružite vsi, ki želite zavihteti čopič, prispevati k ohranjanju kulturne dediščine, doživeti nepozaben dan na brezmejnih zelenicah Lipice in postati del velike lipiške družine. V zahvalo boste prejeli krožnik kraške mineštre in velik popust za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa boste lahko uživali na poletnem pikniku s spremljevalnim programom, ob glasbi v živo in dobrotah na žaru.

Ne zamudite privlačnega dogajanja in nepozabnih doživetij, ki nas bodo za vedno povezala. Otroci bodo lahko ustvarjali na delavnicah v parku, spoznavali prikupne ponije in doživeli vožnjo s kočijo, za sproščeno vzdušje pa bo poskrbela glasba v živo. Vsem sodelujočim bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk kobilarne in ogled edinstvene predstave z lipicanci Zgodba o Lipici ob 15. uri,« vabijo iz Kobilarne.

Da bo nova bela barva dolgo kljubovala soncu, vetru in dežju, bo pripomoglo podjetje JUB d. o. o., ki bo za akcijo prispevalo belo barvo. Strokovnjaki iz podjetja in maskota Bojan bodo udeležencem akcije razkrili trike barvanja, čopiče za akcijo pa bo prispevalo podjetje Žima. Sicer pa so kakovostni čopiči običajno narejeni prav iz konjske žime.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.