Naslovnica Slovenija Agra bo tokrat trajala kar pol leta

Agra bo tokrat trajala kar pol leta

Avtor: Spletno Uredništvo

Letos je kmetijski sejem AGRA, ki domuje v Gronji Radgoni, doživel veliko preobrazbo. Zaradi pandemije koronavirusa je bilo namreč sejem nemogoče izpeljati na običajen način, zato so bili organizatorji veliko večino predvidenega dogajanja prisiljeni preseliti na splet.

Agra bo tokrat trajala kar pol letaPrizor s predlanske izvedbe sejma AGRA, ki ga tradiconalno vsako leto gosti Gronja Radgona (foto: MKGP/gov.si)

 

Lani se je kmetijskega sejma Agra, ki je bil že 57. po vrsti, udeležilo kar 1.850 razstavljavcev, ki so prišli iz 32 držav. Organizatorji so ob kuncu prireditve predstavili še podatke, da se je kar 400 podjetij udeležilo mednarodnih ocenjevanj, da je bilo v sklopu sejma izpeljanih preko 150 dogodkov ter predvsem, da si je vse skupaj v Gornji Radgoni ogledalo skoraj 120.000 obiskovalcev.

Letos pa je bil najbolj prepoznaven kmetijsko-živilski sejem v Sloveniji odpovedan, vsaj v svoji klasični obliki. Pandemija koronavirusa je namreč onemogočila skoraj vso sejemsko dogajanje v živo – ne le ogledov obiskovalcev, ampak tudi vse strokovne, gospodarske in družabne prireditve, ki običajno potekajo vzporedno s sejmom. Organizatorji sejma pa so se znašli tako, da so Agro letošnjo prestavili na splet, a spet ne čisto v celoti.

»Del letošnjega sejma Agra bo v obliki Festivala dogodivščin potekal v Gornji Radgoni letos od 25. do 27. septembra. Na sejmišču bomo za obiskovalce odprli vzorčne nasade, doživljajsko zgodbo v tehniki 3D, ob večerih pa še kino ‘drive in’,« je napovedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Sicer je bila lani Agra na sporedu konec avgusta in je trajala 5 dni, letošnji sejem pa je startal 7. septembra in bo trajal kar pol leta – do 7. marca 2021.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.