Naslovnica Šport Tudi odbojka se končno vrača na domačo športno sceno

Tudi odbojka se končno vrača na domačo športno sceno

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna se po daljšem premoru na igrišča vračajo tudi odbojkarji. Začenja nova se namreč nova sezona prve slovenske odbojkarske lige – tako v ženski, kot tudi v moški konkurenci.

Tudi odbojka se končno vrača na domačo športno sceno

Državne prvakinje Calcita bodo sezono pričele z gostovanjem v Šempetru (foto: calcitvolley.si)

 

Ta vikend se po dolgem času na igrišča ponovno vračajo tudi odbojkarice in odbojkarji. Zadnja se sezona se je namreč zaradi pandemije koronavirusa končala že sredi meseca marca. Nova sezona državnega prvenstva pa se bo začela z nekaj novostmi, ki jih je pripravila in na novinarski konferenci predstavila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS). Tako so žensko in moško 1. A ligo preimenovali v Sportklub prvo odbojkarsko ligo.

»V lanskem letu smo začeli sodelovanje s Sportklubom, ki ga bomo zdaj še nadgradili, tako da bomo določene tekme lahko spremljali v prenosih. Nova platforma, dostopna preko spletne strani Odbojka.si pa bo opremljena z novo grafično podobo, live-streamom vseh tekem, s statistiko in podatki za boljše spremljanje tekem,« je o vizualno-digitalnih novostih povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

S tekmovalnega vidika pa je največja novost nov sistem tekmovanja. V obeh Sportklub ligah bo namreč po novem sodelovalo le po osem ekip, ki se bodo med seboj pomerile po trikrožnem sistemu, sledila pa bo še končnica. Bolj kot vse novosti pa OZS in seveda tudi vse slovenske klube skrbijo zdravstvene razmere in zato prav vsi močno upajo, da ne bi prišlo do prestavljanja tekem.

Sicer se prvenstvo v ženski konkurenci začenja že danes, ko bodo državne prvakinje Calcit Volleya ob 18. uri v derbiju kroga gostovale pri SIP Šempetru, medtem ko bo v moški konkurenci derbi kroga šele v ponedeljek ob 18.30, ko bodo državni prvaki ACH Volley Ljubljana gostili moštvo mariborskega Merkurja.
.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.