Naslovnica Svet & EU 5 let od škandala Dieselgate do uveljavitve novih predpisov EU

5 let od škandala Dieselgate do uveljavitve novih predpisov EU

Avtor: Spletno Uredništvo

S 1. septembrom bo začela veljati nova uredba EU o homologaciji in nadzoru motornih vozil na trgu. Nova uredba bo zaostrila prejšnji sistem homologacije in povečala nadzor evropskega trga. Do spremembe je prišlo zaradi škandala Dieselgate, ki je izbruhnil septembra 2015. Potrebnih je bilo toraj natanko 5 let, da se je nekaj dejansko premaknilo na bolje. 

5 let od škandala Dieselgate do uveljavitve novih predpisov EUZakonske novosti so namenjene predvsem izdelovalcem avtomobilov v EU (foto:Siyuwj/commons.wikimedia.org)

 

Od jutri se bodo po vsej Evropski uniji začeli uporabljati novi predpisi za homologacijo vozil. Z novo uredbo bi radi dvignili raven kakovosti in neodvisnost tako homologacije, kot tudi samega pregledovanja vozil, povečali število tehničnih pregledov za avtomobilov, ki so že na trgih EU, ter povečali nadzor evropskih struktur nad celotnim sistemom.

Ta zakonska novost je le del širših naporov Komisije EU na področju čistega, trajnostnega in konkurenčnega avtomobilskega sektorja. Pobude Komisije se sicer nanašajo na kakovost zraka, standarde glede izpustov CO2, izboljšanje preskusov emisij za avtomobile ter podporo za alternativna goriva in za proizvodnjo baterij.

“Evropejci upravičeno pričakujemo, da bomo vozili najčistejše in najvarnejše avtomobile. Komisija EU bo od zdaj naprej lahko izvajala preglede avtomobilov, sprožila odpoklice po vsej EU in ob kršitvi zakona naložila denarne kazni do 30.000 evrov na avtomobil”, je med drugim povedal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Največja novost v novih pravilih EU je torej ta, da lahko poleg nacionalnih organov odslej tudi Komisija EU preverja ustreznost vozil (v laboratorijih ali na cesti). Če bo ugotovljeno, da so proizvajalci kršili zakonodajo o homologaciji, lahko Komisija naroči odpoklice vozil za celotno EU in tem proizvajalcem naloži sankcije v višini do 30.000 EUR na vsak avtomobil.

Nova pravila o homologaciji je Komisija EU predlagala že leta 2016 in sicer po škandalu Dieselgate (ki je izbruhnil septembra leta 2015), ko je bilo ugotovljeno, da nekateri evropski proizvajalci avtomobilov načrtno izigravajo predpise glede onesnaževanja oziroma škodljivih izpustov.

Evropski parlament in Svet EU sta nato zakonske novosti potrdila šele leta 2018, veljati pa bodo začele jutri, 1. septembra 2020. Potrebnih je bilo torej 5 let, da se je nekaj dejansko zgodilo. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.