Naslovnica Trendi Vasko ta teden ponovno na letni sceni z BalKan duom

Vasko ta teden ponovno na letni sceni z BalKan duom

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Društva Kapa, ki stoji za Gala Halo. oziroma najbolj pestro koncertno sceno v državi, tokrat napovedujejo ‘veliki come-back’ in sicer se po tednu dni na Letni vrt vrača Vasko Atanasovski, tokrat kot del BalKan Dua.

 Vasko ta teden ponovno na letni sceni z BalKan duom

Na koncertu BalKan Dua je moč pričakovati veliko zabave in tudi kakšno prav posebno glasbilo na strune (foto: PR Društvo Kapa)

 

Društvo Kapa še naprej marljivo skrbi, da glasbeno dogajanje v prestolnici na visokem nivoju, tako s količinskega kot tudi s kakovostnega vidika. Tokrat se na Letni vrat Gala Hale že po tednu dni vrača Vasko Atanasovski, ki je prejšnji ponedeljek blestel v skupnem nastopu z Basmo in Orwo.

Vasko se tokrat vrača kot polnopravni del dua BalKan, v katerem drugo polovico predstavlja kitarist iz Hrvaške Zoran Majstorović. Glasbenika se bosta v sredo (2. september) zvečer sprehodila skozi morje tradicionalnih balkanskih skladb in občinstvu predstavila tudi svoje skupne glasbene izdelke.

Vasko je znan predvsem kot vodja jazz zasedbe Vasko Atanasovski trio, a se loteva marsikaterega glasbenega projekta ter zato velja za enega najaktivnejših saksofonistov in flavtistov na slovenski sceni. Podobno se Zoran Majstoroviće ponaša kot zelo produktiven jazz-etno kitarist, ki igra na vse vrste tradicionalnih brenkal in hkrati obvlada tudi druge instrumente.

»Dve močni glasbeni osebnosti, dva virtuoza, dva skladatelja, dva multiinstrumentalista, ki sta na sceni praktično že od malih nog. Glasbo, ki jo igrata, imata v krvi,« o tem paru ustvarjalcev pravi napovednik koncerta Društva Kapa. Sicer sam nastop sodi v koncertni cikel Glasbarium.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.