Naslovnica Oglaševanje Za več svežega in čistega zraka

Za več svežega in čistega zraka

Avtor: Spletno Uredništvo

Vsako stanovanje, hiša in pravzaprav vsi objekti potrebujejo dobro prezračevanje, saj je kakovosten zrak ključnega pomena za naše dobro počutje in zdravje. Priporočljivo je pogosto zračenje prostorov z odpiranjem oken, toda to velikokrat ni možno, hkrati pa je energetsko potratno. Rešitev predstavlja namestitev oziroma vgradnja ustreznega in primernega prezračevalnega sistema. Uporaba prezračevalnega sistema poskrbi za dovod svežega zraka, kar blagodejno vpliva na kakovost vašega življenja.

Foto: https://pixabay.com/photos/vent-fireplaces-metal-206927/, stux

 

Vendar pa lahko prostori, kjer se zadržuje večje število ljudi, kljub ustrezno urejenemu prezračevanju postanejo žarišča prenosa nalezljivih bolezni. To predstavlja veliko tveganje za ljudi, ki bivajo ali delajo na teh mestih. V živilski industriji ali zdravstvenih ustanovah lahko klimatski in prezračevalni sistemi postanejo vir onesnaževanja. To pa je ravno nasprotno od zasledovanega cilja prezračevanja. Zato prezračevalne sisteme nujno potrebno redno vzdrževati, torej strokovno in temeljito razkuževati in čistiti.

Redno čiščenje in razkuževanje klimatskih in prezračevalnih sistemov namreč zmanjšuje tveganje za prenos nalezljivih bolezni, podaljša življenjsko dobo sistema, odpravlja širjenje neprijetnih vonjav, manjša porabo energije pri rednem delovanju (kopičenje umazanije zmanjša učinkovitost elektromotorja), zmanjšuje nevarnost požara (kopičenje finega prahu v prezračevalnih kanalih pod vplivom pretoka suhega zraka zaradi trenja lahko povzroči tlenje in požar) ter zmanjšuje hrup in vibracije. Vsekakor pa se z rednim čiščenjem prezračevalnih sistemov povečuje tudi produktivnost zaposlenih.

V podjetju KLIMANIK, VZDRŽEVANJE OBJEKTOV GREGOR JAKLIN S.P. iz Kranja je ena izmed glavnih dejavnosti čiščenje vseh vrst prezračevalnih sistemov. V podjetju KLIMANIK čistijo tako kanalske kot cevne prezračevalne sisteme, pri čemer je njihova posebnost čiščenje nap v gostilnah.

V gostilnah je redno čiščenje nap in drugih prezračevalnih sistemov ključno najprej zaradi varnosti, saj se maščoba, ki se nabira v prezračevalnem sistemu, lahko zaneti in pride do požara. Poleg tega je čiščenje prezračevalnih sistemov potrebno tudi zaradi zmogljivosti sistema, saj se v posledici nabrane maščobe zmanjša zmogljivosti sistema. Vonjave zato ostanejo znotraj prostora, kar lahko privede do slabe volje gostov, zaradi vonja po hrani na njihovih oblačilih, tudi po odhodu iz restavracije. Ne gre pa zanemariti niti čiščenja prezračevalnih sistemov v izogib kontaminaciji hrane. Nabrana maščoba znotraj sistema, ki stoji dlje časa, je namreč pravo gojišče bakterij, kar lahko posledično vodi tudi do kontaminacije hrane.

Foto: www.klimanik.com

Podjetje KLIMANIK se ponaša z bogatimi izkušnjami na področju čiščenja prezračevalnih sistemov in ogromnim številom zadovoljnih strank. Nudijo vam:
• strojno čiščenje prezračevalnih sistemov v gostinskih objektih,
• strojno čiščenje prezračevalnih sistemov v industrijskih objektih,
• strojno čiščenje prezračevalnih sistemov v večjih trgovskih centrih,
• strojno čiščenje prezračevalnih sistemov v javnih stavbah,
• čiščenje prezračevalnih sistemov v hišah,
• vgradnja revizijskih pokrovov in
• razkužitev prezračevalnih sistemov.

Uporaba prezračevalnega sistema je nedvomno odlična izbira in fenomenalna rešitev za dovajanje svežega zraka. Pravilno vzdrževanje prezračevalnega sistema pa bo dolgoročno zagotovilo učinkovito in varčno delovanje prezračevanja.

Pri opravljanju storitev čiščenja prezračevalnih sistemov podjetje KLIMANIK upošteva vse predpise in relevantne smernice. Poleg tega se zavedajo, da je za učinkovito čiščenje prezračevalnih sistemov zelo pomembna tudi vrhunska oprema, ki jim je v pomoč pri svojem delu.

Foto: www.klimanik.com

Zaupanja vredni strokovnjaki iz podjetja KLIMANIK vam zagotavljajo izjemno storitev čiščenja prezračevalnih sistemov nad katero boste tako navdušeni, da jih boste zagotovo priporočili vsem prijateljem.

Naročnik oglasa je KLIMANIK, Gregor Jaklin s.p.

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.