Naslovnica Šport Italija bo generalka za Hrvaško, Slovenija ne bo v popolni postavi

Italija bo generalka za Hrvaško, Slovenija ne bo v popolni postavi

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je že nekaj dni v Trstu, kjer nadaljuje priprave na tretji del kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Slovenijo v soboto v Trstu čaka pripravljalna tekma proti Italiji, prihodnji četrtek kvalifikacijska tekma s Hrvaško v razprodanih Stožicah in 3. julija še gostovanje na Švedskem. V Trstu naj bi po zadnjih vesteh zaigral tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar pa v tem ciklusu ne bo sodeloval.
Italija bo generalka za Hrvaško, Slovenija ne bo v popolni postavi

Prizor z zadnjega treninga slovenske reprezentance v Ljubljani (foto: FB KZS)

Na slovenski Dan državnosti bo članska košarkarska reprezentanca Slovenije ob 20.30 uri gostovala v tržaški Allianz Dome Areni, kjer jo čaka pripravljalni dvoboj proti Italiji. Najprej je zgledalo, da na tej tekmi na parketu ne bo slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki zaradi pravil lige NBA o obveznem enomesečnem premoru po koncu sezone s treningi v reprezentančnem dresu lahko začne šele od ponedeljka, 27. junija dalje.

A je Košarkarska zveza Slovenije le nekaj minut po objavi tega članka oznanila, da je Luka dobil dovoljenje, da se že dane spridruđži soigalcem na treningu in bo v soboto očitno lahko zaigral v Trstu. Zanimivo, da je tudi Luka ob koncu NBA sezone sam spregledal to pravilo, saj je v zadnjem intervjuju za ameriške medije povedal, da bo s slovensko reprezentanco pričel trenirati že 15. junija.

Čeprav je sprva kazalo drugače, pa tudi drugega Slovenca iz lige NBA Vlatka Čančarja tokrat ne bo zraven, saj po zlomu kosti v stopalu in januarskem kirurškem posegu še ni povsem okreval. Tako je od slovenske NBA trojice ostal le povratnik v slovensko izbrano vrsto, veteran Goran Dragić. »Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij in verjamem, da maksimalno pripravljeni pričakamo tekmo s Hrvaško. Spremljamo kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla.

Nekaj o njih tako že vemo. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja. Morali bomo predvidevati neke stvari, določene pa že lahko pričakujemo,« je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije povedal selektor Aleksander Sekulić. Tekma v Trstu bo torej generalka za Hrvate, s katerimi se bomo v razprodanih Stožicah srečali prihodnji četrtek (30. junija) ob 20.15, nato pa v nedeljo 3. julija za konec prvega dela kvalifikacij Slovenija ob 17. uri gostuje še v švedski prestolnici Stockholmu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.