Naslovnica Slovenija Vrhunska destinacija Slovenija na Virtuosu v Las Vegasu

Vrhunska destinacija Slovenija na Virtuosu v Las Vegasu

Avtor: Spletno Uredništvo
 
Slovenska turistična organizacija (STO) je minule dni predstavljala celotno ponudbo slovenskega turizma v Las Vegasu in sicer na Virtuoso Travel Weeku, osrednjem letnem poslovnem dogodku Virtuosa. Prireditev velja za vodilno globalno (z)druženje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije.
virtuoso Networking 2STO Slovenijo predstavlja kot zeleno butično destinacijo za 5-zvezdična doživetja za zahtevnejše goste (foto: virtuosomeetings.virtuoso.com)
 
 
Na osrednjem letnem poslovnem dogodku združenja Virtuoso – Virtuoso Travel Week, na katerem se je srečalo prek 6000 profesionalcev s področja turizma z vsega sveta, je Slovenska turistična organizacja (STO) sodelovala drugo leto zapovrstjo. Iz Slovenije sta se predstavila tudi Turizem Ljubljana in agencija Luxury Slovenia. Poleg predstavitev v uradnem programu, na katerem je STO izvedla prek 270 individualnih sestankov s turističnimi agenti, so pripravili še dve posebni predstavitvi slovenskega turizma za več kot 500 agentov.
 
STO je med več kot 6000 udeleženci vzbujala dodatno pozornost zaradi nominacije za najboljšo turistično organizacijo leta. Nominacija je bila plod glasovanja agentov Virtuosa z različnih koncev sveta, med nominirankami za laskavi naziv so bile še nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma, in sicer Avstralije, Mehike, Nove Zelandije in Švice. Na koncu so slavili Švicarji. 
 
»Čeprav je naziv v Las Vegasu pripadel Švici, pa je zelo pomembno, da je vodilno globalno združenje agentov Virtuoso Slovensko turistično organizacijo nominiralo za laskavi naziv najboljša turistična organizacija leta 2018. To namreč pomeni, da smo z aktivno prisotnostjo na dogodkih in v medijih ter z dobro vsebino uspeli vzbuditi njihovo pozornost. Ponosni smo, da nas po številnih prizadevanjih in trudu vseh, ki delujemo v slovenskem turizmu, prepoznavajo kot k trajnosti usmerjeno državo za 5-zvezdična doživetja, ki ne le sledi svetovnim trendom na področju turizma, ampak jih ustvarja.
 
To pa so tudi vrednote, ki jim sledi in ki jih pri svojih članih spodbuja Virtuoso. Nominacija nam prinaša večjo prepoznavnost in zanimanje agentov, ponosni smo, da smo bili kot nominiranci v družbi turistično najbolj prodornih držav na svetu. Prepričana sem, da bo posledično večje tudi zanimanje strank Virtuosa, ki spadajo v višji dohodkovni razred, za turistično ponudbo Slovenije,« je povedala mag. Maja Pak, direktorica STO.
 
Po podatkih Virtuosa gostje iščejo prav take destinacije, kot je Sovenija. Kar 75% gostov si želi odgovornejših počitnic in zato sledijo priporočilom Virtuosa, naj se med obiskom destinacij vedejo kot gostje in ne kot turisti, naj spoštujejo lokalne navade, kulturo in gospodarstvo in naj se trudijo, da jih pomagajo ohranjati. Trajnostni turizem je bil letos ena osrednjih tem Virtuoso Travel Weeka, na katerem so spodbujali svoje člane, naj sledijo trem stebrom turizma in to posredujejo tudi svojim strankam: “Slavite kulture. Koristite lokalno gospodarstvo. Varujte planet.”
 
Virtuoso je sicer vodilno turistično in potovalno združenje travel network s področja luksuznega in butičnega turizma, na katerem velja za enega najpomembnejših in najvplivnejših deležnikov. Združuje 17.500 elitnih turističnih svetovalcev in agentov iz več kot 1000 turističnih agencij, ki pokrivajo vse celine in se nahajajo v 50 državah v Severni in Latinski Ameriki, na Karibih, v Evropi, Aziji-Pacifiku in Afriki.
 
Največ, to je 70% agencij, prihaja iz ZDA, ki predstavljajo največje tržišče v okviru Virtuosa. Sodeluje s 1700 izbranimi prednostnimi ponudniki s celega sveta (hoteli, organizatorji potovanj, destinacije itd.), ki svojim strankam ponujajo ekskluzivne prednosti, redke priložnosti za doživetja in privilegiran dostop do turističnih storitev.
Člani združenja poskrbijo za več kot 23,7 milijarde ameriških dolarjev prihodka iz naslova potovanj, njihove posamezne stranke pa imajo v povprečju neto premoženje v vrednosti 568.000 ameriških dolarjev.
 
Slovenija zaradi svoje zavezanosti trajnostnemu razvoju vzbuja pozornost pri Virtuosu že od same včlanitve STO. Na lanskem osredjem poslovnem dogodku v Las Vegasu je bila STO ena od le devetih članic, ki je bila izbrana za sodelovanje na ekskluzivnih sestankih z globalno pomembnimi mediji, ki vplivajo na popularnost destinacij.
Decembra je Virtuoso na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler, v katerem je bila glavna tema seznam potovalnih želja za 2018, postavil podobo idiličnega Blejskega jezera z otokom in napis »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope«. 
 
Januarja pa jo je v publikaciji Virtuoso Life in na svoji spletni strani uvrstil med 18 top destinacij za leto 2018. ZDA so eden ključnih trgov slovenskega turizma. V letu 2017 so ustvarile prek 101.900 prihodov oziroma za skoraj 26% več kot v letu 2016, kar jih je postavilo na 13. mesto med državami po številu prihodov v Slovenijo. Po številu prenočitev so prav tako zasedle 13. mesto z več kot 220.700 ustvarjenimi prenočitvami (za skoraj 21% več kot v letu 2016).
 
V prvih šestih mesecih letošnjega leta so ustvarile več kot 53.000 prihodov in več kot 117.000 prenočitev. Na STO so obsežno sporočilo za javnost zaključili s podatkom, da jetrend rasti prihodov in prenočitev iz ZDA pozitiven že zadnjih nekaj let. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.