Naslovnica Magazin Visa bo omogočila plačevanje iz Mercedesov

Visa bo omogočila plačevanje iz Mercedesov

Avtor: Spletno Uredništvo
Znani nemški proizvajalec vozil Daimler AG in družba Visa sta dogovorila za sodelovanje v partnerstvu, ki bo digitalno nakupovanje enostavno in priročno integriralo v osebna vozila. Najprej bodo z novo tehnologijo, ki bo omogočila plačevanje nakupov že s preprosto uporabo prstnega odtisa v vozilu, opremljeni avtomobili blagovne znamke Mercedes-Benz.
Obeta se plačevanje kar iz avta, toda le prek senzorja prstnih odtisov  (foto: FB Mercedes-Benz)

Nemški proizvajalec osebnih in tovornih vozil Daimler AG se je prek svoje finančne hčerinske družbe Daimler Mobility dogovoril z družbo Visa za partnerski projekt, s katerim bodo omogočili digitalno nakupovanje kar iz avtomobilov.  Vozilo bo z novo dvostopenjsko avtentikacijo družbe Visa postalo biometrično podprta plačilna naprava, s tem pa bo konec vnašanja gesel in uporabe mobilnih naprav za avtentikacijo plačil.

»Kupci avtomobilov blagovne znamke Mercedes-Benz v Združenem kraljestvu in Nemčiji bodo od pomladi leta 2022 lahko plačevali s pomočjo senzorja prstnih odtisov v vozilu, temu pa bodo sledili še drugi evropski trgi. Nakupi bodo nato opravljeni neposredno prek glavne enote v vozilu ali MBUX. Rešitev bo pozneje na voljo tudi na drugih svetovnih trgih,« so prihajajoče novosti najavili z družbe Daimler AG.

Pojasnili so še, da bo Daimler prvo avtomobilsko podjetje na svetu, ki bo v svoja vozila vgradilo nov sistem Visa Cloud Token Framework. Gre za varnostno tehnologijo v oblaku, ki omogoča večjo prilagodljivost na več različnih napravah in odstranjuje občutljive plačilne podatke tako, da jih pretvori v žetone in jih varno shrani. Omogočeno bo tudi povezovanje več naprav v avtomobilu in zunaj njega, vse pa bo povezano tudi z bančnimi informacijami potrošnika.

»To bistveno izboljša celotno uporabniško izkušnjo plačevanja, saj potrošnikom za dokončanje nakupa ni več treba vnašati dolgih številk kartic ali preklapljati med napravami za preverjanje pristnosti plačil. Rešitev bo uporabljena za sprožitev dvostopenjskega preverjanja pristnosti1,« so še dodali z družbe Daimlerja AG.

Pri velikanu avtomobilske industrije iz Stuttgarta sicer napovedujejo, da naj bi se že v naslednjih dveh letih število povezanih avtomobilov po vsem svetu povečalo na več kot 352 milijonov 2, skupna vrednost plačil v avtomobilih pa naj bi do leta 2025 dosegla približno 86 milijard dolarjev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.