Naslovnica Slovenija Vilinska pravljica v Lipici, Prešeren pa bo z Julijo delil fige

Vilinska pravljica v Lipici, Prešeren pa bo z Julijo delil fige

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Prešernov dan, 8. februarja, v Lipici pripravljajo poseben program. Beli lipicanci bodo zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice v predstavi ‘Vilinska pravljica o Lipici’. Visoko v zraku ps se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

KobilarnaOtroci se bodo lahko zabavali tudi s česanjem konjičkov (foto: Mediaspeed/PR Kobilarna Lipica) 

 

Na dan praznika slovenske kulture 8. februarja bodo štirinožni lepotci v Lipici zaplesali z vilami iz čarobne jame Vilenice in pričarali pravo belo pravljico. Kar 40 lipicancev bo s svojo eleganco in prefinjeno lepoto prepletlo edinstveno predstavo ‘Vilinska pravljica o Lipici‘. Visoko nad tlemi se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

Obenem bo Kobilarna Lipica za Prešernov dan znova na široko odprla svoja vrata. Kobilarno in posestvo Lipice si bodo lahko obiskovalci ogledali brezplačno, srečali pa se bodo tudi s Prešernom, ki bo skupaj z Julijo delil fige in svoje stihe v zgodovinskem jedru kobilarne. Prisluhnili bodo lahko pravljici o Lipici in lipicancih, ki je zmagala na prvem literarnem natečaju Kobilarne Lipica in Kosovelove knjižnice Sežana, ter stkali prijateljstva s prekrasnimi lipicanci.

Priložnost za stik z imetninimi belimi konji in nepozabna družinska doživetja bodo od 10. ure dalje tudi tematski vodeni ogledi ‘Spoznajte zimsko življenje lipicancev’, prikaz sedlanja in podkovanja lipicancev ter vožnje s kočijo. Otroci se bodo razveselili delavnice s poniji in jahanja ponijev, praznično vzdušje pa bodo še dodatno polepšale sladke Prešernove kulinarične dobrote, so napovedali v Kobilarni Lipica. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.