Naslovnica Trendi Radio Koper Capodistria praznuje 70 let

Radio Koper Capodistria praznuje 70 let

Avtor: Spletno Uredništvo

Regionalna radijska programa Radio Koper in Radio Capodistria letos praznujeta 70 let delovanja. Prvi primorski radio se je prvič oglasil 24. maja 1949, takrat na skupnih frekvencah, že dan kasneje je stekel redni program. Od leta 1979 delujeta programa vsak s svojo oddajniško mrežo.

savkoAndrej Šavko, odgovorni urednik Radia Koper, opravlja svoje delo, ne da bi se preveč izpostavljal v javnosti (foto: Arhiv RTV SLO)

 

Regionalni radijski program v slovenskem jeziku Radio Koper pripravlja informativne, kulturne, izobraževalne, otroške, glasbene, razvedrilne in športne vsebine in je pomemben ter je bil doslej spodbujevalec kulturnega in družbenega dogajanja v celotni primorski regiji. Je tudi kolektivni dopisnik za nacionalne radijske programe. Radio Koper sodeluje pri projektih z dolgoletno tradicijo, kot so Osebnost Primorske, Naš športnik in Primorska poje.

»Radio Koper, ki s svojim delovanjem pokriva in povezuje tri države, zagotovo presega meje regionalnega programa. Smo most povezovanja, ki je vzpostavil in razvijal sodelovanje v regiji, in to bomo počeli še naprej, saj se zavedamo pomembnosti prepletanja zgodb in njihovega širjenja na področju, kjer delujemo in kjer nas poslušajo številni,« je ob jubileju povedal Andrej Šavko, odgovorni urednik Radia Koper.

Radio Koper je za letos pripravil vrsto dogodkov, s katerimi bo obeležil pomembni jubilej. Prvi bo organiziran že v nedeljo, 3. februarja, ko bodo pripravili javno oddajo Primorski kraji in ljudje v Kino gledališču Tolmin. Nastopili bodo številni domačini, godci in plesalci FS Razor Tolmin, ljudska glasbena zasedba Rezijanab sasiedi, Ansambel Kolovrat Kamno in prav poseben glasbeni gost – ansambel Saša Avsenika.

Praznovanje Radia Koper se bo nadaljevalo spomladi, najprej v Sv. Antonu, kjer bo 17. maja javna prireditev Glasba po željah. Na njej bodo nastopili Tjaša in Uroš Steklasa, Majda in Marjan Petan, ženska vokalna skupina M.J.A.V., moška vokalna skupina Kvatropirci, Ansambel Ottavia Brajka in ansambel Lisjaki. V soboto, 25. maja, prav na rojstni dan Radia Koper, pripravljajo radijski ustvarjalci na radijskem dvorišču druženje s poslušalci in številnimi glasbenimi gosti.

Jeseni in pozimi se bodo koprski radijci spet podali na pot. Na severno Primorsko bodo najprej ponesli morske zgodbe. V soboto, 28. septembra 2019, bodo v Kulturnem dom na Planini pri Ajdovščini prepevali Klapa Semikanta’, Mi trije in Teci, teci, ansambel Ottavia Brajka ter ansambel Primorski fantje, ki letos obeležujejo 45-letnico delovanja.

S PR službe RTV Slovenija so sporočili še, da bo potujoča karavana Radia Koper leto zaključila v dvorani Skala v Pivki, kjer bodo nastopili vsi notranjski ansambli (Biseri, Erazem, Narcis, Akordi, Tik Tak), osrednji glasbeni gost pa bo ansambel Sekstakord. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.