Naslovnica Magazin Vesoljsko partnerstvo družb SES in CANAL+ se širi na zemljo

Vesoljsko partnerstvo družb SES in CANAL+ se širi na zemljo

Avtor: Spletno Uredništvo
Telekomunikacijska družba SES in televizijska družba CANAL+ sta pravkar še dodatno razširili svoje partnerstvo. Podpisali sta namreč dolgoročni sporazum o storitvah uplink povezav za pakete plačljive televizije CANAL+. Tako sta se družbi se poleg satelitskega predvajanja dogovorili še predvajanje prek zemeljskih storitev.
Vesoljsko partnerstvo družb SES in CANAL+ se širi na zemljo

Po naključju na Canal+ 4. aprila prihaja ZF mini serija Infiniti, ki se dogaja v vesolju in na zemlji (foto: FB Canal+)

Telekomunikacijska družba SES je ob ustanovitvi leta 1985 postala prvi evropski zasebni satelitski operater. Danes se SES ponaša z več kot 70 sateliti v dveh različnih orbitah in temu primernem velikanskem dosegu. SES namreč povezuje inteligentno omrežje satelitske in zemeljske infrastrukture, vrhunske strokovnjake, visoko zmogljive video prenose in podatkovne rešitve za najrazličnejše lokacije po vsem svetu.

»Pomagamo izdajateljem televizijskega programa, da se dotaknejo več gledalcev na zaslonu; operaterji mobilnih omrežij se širijo na neznane trge; mirovniki prejemajo obveščevalne podatke v realnem času; potniki delajo in igrajo na spletu; in skupnosti uspevajo v digitalnem svetu – na nekaterih najbolj oddaljenih mestih na planetu,« pojasnjujejo z družbe SES, ki izvira iz Luksemburga.

Sedanji sporazum med družbama za področje satelitskega predvajanja predvideva, da bodo sateliti SES do konca desetletja zagotavljali vrhunsko TV vsebino CANAL+ več kot 10 milijonom naročnikov v Evropi in v Afriki. Partnerstvo SES in CANAL+ sicer traja že 27 let, CANAL+ pa uporablja oddajnike na treh orbitalnih položajih: 19,2 stopinje vzhodno, 23,5 stopinje vzhodno in 22 stopinj zahodno.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.