Naslovnica Gospodarstvo Kako do subvencij EU za raziskovalne in razvojne pobude

Kako do subvencij EU za raziskovalne in razvojne pobude

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem, v četrtek 24. marca, bo Javna agencija SPIRIT Slovenija izpeljala informativni dan o javnem razpisu ‘Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte NOO’. Prek tega razpisa bo na voljo kar 45 milijonov evrov evropskih sredstev, višina posamezne subvencije pa bo lahko dosegla največ 300.000 evrov.
Kako do subvencij EU za raziskovalne in razvojne pobude

Za razpis in za informativni dan vlada veliko zanimanje (foto: pixabay.com)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pripravila informativni dan za javni razpis ‘Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte NOO’. Ta razpis predstavlja prvi ukrep iz širšega svežnja ukrepov, ki jih bo v okviru nacionalnega ‘Načrta za okrevanje in odpornost’ izvajala agencija. Informativni dan bo na vrsti v četrtek (24. marca) med 10.00 in 11.30, udeleženci ga bodo lahko spremljali v živo v Austria Trend Hotelu v Ljubljani ter preko spletne Zoom platforme.

»Cilj javnega razpisa ‘Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte NOO’ je sofinanciranje najmanj 95 raziskovalno-razvojnih projektov konzorcijev podjetij, ki so usmerjeni v zeleni prehod in krožno gospodarstvo. S tem želi agencija prispevati k zelenemu prehodu, povečanju vlaganj v raziskave in razvoj ter povečanju produktivnosti in konkurenčnosti gospodarstva,« so pojasnili z javne agencije Spirit Slovenija.

Program dogodka predvideva, da bo Rok Beniger  poskrbel za kratek uvod v RRI NOO, nakar bo Miloš Bajt podrobno predstavil vsebino javnega razpisa RRI NOO, Gorazd Orešek bo spregovoril o spletni aplikaciji za prijave ‘Moj SPIRIT’, za konec pa bodo strokovnjaki odgovarjali še na vprašanja vseh udeležencev – tako tistih v dvorani, kot tistih, ki dogodek spremljajo prek spleta.

Podrobno bodo pojasnili tudi pogoje za kandidiranje, merila za ocenjevanje, samo vlogo in način prijave. Skupno bo na voljo kar 45 milijonov EUR, ki izbirajo iz programa Evropske unije NextGenerationEU, a bo lahko višina posamezne subvencije na projekt znašala največ 300.000 evrov. Verjetno bo postavljenih veliko vprašanj, saj naj bi bila tudi spletna aplikacija za oddajo vlog odprta šele čez nekaj dni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.