Naslovnica Slovenija Veseli konjeniški december v Lipici

Veseli konjeniški december v Lipici

Avtor: Spletno Uredništvo

Veseli december bo v Lipici doživel prvi višek s prihodom Miklavža. Prvi od treh dobrih mož bo kobilarno obiskal v nedeljo 8. decembra in seveda ne bo pozabil na darilca za otroke, ki si bodo ogledali praznično verzijo predstave Zgodba o Lipici. Sicer pa bo ves december v Lipici pester, praznično vzdušje pa se bo raztegnilo še v januar.

Veseli konjeniški december v LipiciOtroci ugotavljajo, ali tudi konji rabijo posebne zimske podkve (foto:Kobilarna Lipica)

 

Prihodnjo nedeljo 8. decembra bodo obiskovalci Lipice ves dan lahko od blizu spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev. Odrasli se bodo podali na zimsko avanturo s kočijo, medtem ko bodo otroci občudovali lipicance in zajahali ponije. Ob 15. uri bodo čudoviti lipicanci obiskovalcem dočarali praznično predstavo ‘Zgodba o Lipici’. Predstavo si bo ogledal tudi Miklavž, ki bo s seboj prinesel zvrhan koš daril za vse najmlajše gledalce.

Praznično vzdušje med 300 lipicanci se bo sicer začelo že pojutrišnjem, ob 15. uri in sicer na prvi decembrski predstavi Zgodba o Lipici, nadaljevalo pa se bo vse decembrske sobote ob 11. uri, ko bodo lahko obiskovalci doživeli uradni trening z lipicanci. Poleg tega se bo v torek, 3. decembra Kobilarna Lipica znova pridružila pobudi slovenskih kulturnih ustanov ‘Ta veseli dan kulture’ in na ta dan bo vstop v kobilarno prost. 

Praznovanja bodo svoj višek doživela ob koncu meseca. Dan po Božiču, na god svetega Štefana (26. decembra) bodo v Lipici, podobno kot drugje po Sloveniji, obudili tradicijo blagoslova konj. Ta dogodek bodo razširili v poseben praznični dan za vse ljubitelje konj. Vstop v kobilarno bo tudi na Štefanovo prost, k pestremu dogajanju pa bodo prispevali še ljubitelji konjičkov, a tistih jeklenih na dveh kolesih, ki so vključeni v zavod Beli angeli.

Tudi na ta dan bo praznična atmosfera dosegla vrhunec ob 15. uri s predstavo Zgodba o Lipici. Zadnja letošnja priložnost za družinska doživetja z elegantnimi lipicanci ob ogledu predstave Zgodba o Lipici bo še v nedeljo, 29. decembra, že tri dni kasneje pa bo na že prvi dan novega leta na sporedu nova predstava, zadnja iz praznične serije pa bo na vrsti petega januarja 2020. Tako se bo tudi leto 2020, v katerem bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico, začelo v znamenju čudovitih slovenskih lipicancev.

Sicer bo prihodnje leto v Lipici svoja vrata odprl prenovljeni hotel Maestoso. “S štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo sledil značilnostim Krasa in lipiške tradicije ter najsodobnejšim svetovnim trendom. Javno naročilo za izbor izvajalca prenove in dograditve hotela bo na Portalu javnih naročil odprto do 30. decembra, v kratkem pa bo objavljeno tudi javno naročilo za izbor izvajalca za prenovo bazenskega in wellness kompleksa.

Prenovljeni hotel Maestoso bo s svojo sodobno in drzno zunanjo podobo sledil edinstvenemu ambientu lipiškega posestva z belimi ograjami in zeleno naravo. Z unikatnim interjerjem bo gostom ponudil priložnost za druženje, sproščen klepet in oddih, obenem pa jih bo popeljal v svet konj in konjeništva,” so o težko pričakovani novosti povedali iz Kobilarne.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.