Naslovnica Gospodarstvo Na poslovni borzi kongresnega turizma več Slovencev kot lani

Na poslovni borzi kongresnega turizma več Slovencev kot lani

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenija se je tudi letos predstavila globalni javnosti na poslovni borzi kongresnega turizma IBTM World 2019, ki je potekala v Barceloni. V Kataloniji se je pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Kongresnega urada Slovenije tokrat predstavilo 18 slovenskih ponudnikov na področju poslovnih srečanj in dogodkov.

Na poslovni borzi kongresnega turizma več Slovencev kot laniŽal na uradnih omrežjiih IBTM z letošnje prireditve ni uporabnih fotografij, a so tudi nekatere lanske zelozanimive (foto: FB IBTM)

 

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) ter ob organizacijski in promocijski podpori Kongresnega urada Slovenije (KUS), se je v Barceloni letos predstavilo 18 slovenskih ponudnikov iz gospodarskega segmenta kongresnega turizma, kar je za 4 več kot lani. Tridnevno dogajanje v katalonski prestolnici pa se je tudi tokrat odvijalo v znamenju ekipnega duha, številnih sestankov, mreženja ter aktivnosti na družbenih omrežjih. Pestro dogajanje na slovenski stojnici je okusno dopolnila slovenska kulinarika.

Sicer se poslovna borza IBTM World posveča poslovnim priložnostim, izobraževanju in mreženju. Prireditev običajno privabi k sodelovanju prek 15.000 strokovnjakov globalne kongresne industrije, med katerimi so poslovni obiskovalci, predstavniki strokovnih združenj, operaterji agencij, razstavljavci, mediji in predavatelji. Letos se je tako na prizorišču v Barceloni zvrstilo prek 3.000 razstavljavcev iz več kot 140-ih držav sveta.

»Kongresni urad Slovenije ocenjuje letošnji nastop Slovenije kot uspešnega, saj je slovenska ekipa med drugim ustvarila preko 300 kontaktov poslovnih obiskovalcev, pri katerih je bilo moč opaziti kakovostno poznavanje in zanimanje za Slovenijo kot butično, zeleno, relativno mlado in visoko privlačno destinacijo za organizacijo raznovrstnih dogodkov, srečanj, motivacijskih potovanj in unikatnih doživetij, kar je priložnost za Slovenijo.

Pri tem je mogoče oceniti, da se prepoznavnost, ugled in zanimanje za Slovenijo iz leta v leto vidno dviguje. Izziv pa za nas predstavljajo letalske povezave, kar ovira učinkovitejši in hitrejši preboj ponudbe na mednarodnem tržišču,« so pojasnili s KUS in se ob tem dotaknili ‘stranskih efektov’ zgodbe o stečaju Adrie Ariways. Poslovni obiskovalci slovenske stojnice pa so v Barceloni prejeli tudi osebno povabilo, da se prijavijo še na poslovno borzo Conventa, ki bo na sporedu 22. in 23. januarja 2020 v Ljubljani. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.