Naslovnica Svet & EU Velikonočni prazniki so se končali tudi za evro-poslance

Velikonočni prazniki so se končali tudi za evro-poslance

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dolgih velikonočnih počitnicah se danes popoldan poslanci Evropskega parlamenta le vračajo v delovni ritem. Ta teden jih čaka vrsta razprav, ki vodo posvečena predvsem pandemiji koronavirusa, vendar je na programu tudi nekaj zanimivih mednarodnih tem, kot so odnosi EU-Indija ter digitalno piratstvo.
Velikonočni prazniki so se končali tudi za evro-poslance

Kljub pandemiji mnoge v EU še vedno najbolj skrbi, kje bodo poleti preživeli dopust (foto: FB EU Parliament)

Več kot dva delovna tedna je v Parlamentu EU vladala tišina, saj so se letos za večino evropskih poslancev velikonočne počitnice pričele že 26. marca. Danes pa so se danes evro-parlamentarci le vrnili v službo. Sicer bo zaradi zdravstvenih omejitev še naprej največ sestankovanja potekalo prek spleta, prav tako pa bo največ aktivnosti tega tedna še naprej posvečenih pandemiji koronavirusa.

Tako bodo Evropski poslanci v Odboru za državljanske svoboščine jutri zjutraj razpravljali o uvedbi novega digitalnega zelenega spričevala za potovanja po EU. V novem dokumentu bi nakazovalo, ali je bil popotnik znotraj EU že cepljen proti okužbi s Covidom19, ali je imel pred kratkim negativne rezultate testa, ali pa si je morda že opomogel od okužbe. Parlament bi rad pospešil zakonodajni postopek in poleti omogočil turizem po EU.

Ker se pojavljajo nove in nove različice Covida-19, bodo na Odboru za javno zdravje v četrtek razpravljali prilagoditvah že odobrenih cepiv in o tem glasovali že naslednji dan. Parlamentarci se bodo posvetili tudi državljanski pobudi ‘ End the Cage Age’, ki zagovarja prepoved držanja rejnih živali v kletkah. Odbor za zunanje zadeve pa bo glasoval o stališču Parlamenta o odnosih z Indijo, 8. maja je namreč predviden vrh EU- Indija.

Zanimiva pa je napoved, da se bodo poslanci te dni ubadali z tudi s prenosi športnih prireditev v živo. »Digitalno piratstvo škoduje organizatorjem športnih prireditev v živo, hkrati pa predstavlja tveganje za spletne uporabnike, saj so lahko izpostavljeni zlonamerni programski opremi ali kraji podatkov,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se bo Odbor za pravne zadeve jutri izjasnil predlaganih rešitev problema.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.