Naslovnica Svet & EU Večja transparentnost tudi pri najemu vozil

Večja transparentnost tudi pri najemu vozil

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Evropske komisije so sporočili novico, ki bo zanimiva predvsem tistim, ki se redno odločajo za najeme vozil. Po navodilih Komisije in potrošniških organov EU bodo podjetja Avis, Europcar, Enterprise, Hertz in Sixt odslej pregledneje navajala cene najema vozil in bolje poskrbela za svoje kliente. 

Večja transparentnost tudi pri najemu vozil Odslej bodo cene najema vozil v EU jasnejše in preglednejše (foto: flickr.com)

 

Podjetja Avis, Europcar, Enterprise, Hertz in Sixt so se zavezala, da bodo v končno ceno rezervacije vključila vse stroške, med drugim tudi letališke pristojbine, doplačilo za mladega voznika ali strošek za vračilo vozila na drugi lokaciji. Prav tako bodo v pogojih poslovanja jasno opisala glavne storitve najema v vseh nacionalnih jezikih, npr. glede vključenega števila kilometrov ali odpovedi rezervacije.

Cenovna ponudba pa bo vsebovala tudi cene in podrobnosti o morebitnih doplačilih, zlasti v zvezi s kritjem zavarovanja in dodatnega plačila s strani voznika v primeru škode. Zadevna podjetja do zdaj niso v celoti izvajala nekaterih zavez, ki so bila nujna za usklajenost njihovega poslovanja z evropsko zakonodajo. Podjetji Enterprise in Sixt sta že uvedli vse zahtevane spremembe, podjetje Avis pa se je spremembam zavezalo do maja 2019.

Europcar bo spremembe uvedel do junija 2019, Hertz pa do prvega četrtletja 2020. Komisija in potrošniški organi EU bodo podrobno spremljali izvajanje njihovih zavez, prav tako pa bodo pozorni na izpolnjevanje potrošniških pravil EU s strani drugih ponudnikov v sektorju najema vozil.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.