Naslovnica Oglaševanje Vabljeni na stičišče dobrih ljudi, dobre hrane in dobrega vina

Vabljeni na stičišče dobrih ljudi, dobre hrane in dobrega vina

Avtor: Spletno Uredništvo

Če razmišljate, kje bi želeli preživeti dopust ali krajši oddih, vas prijazno povabimo na severovzhod Slovenije, v Prlekijo, kjer se boste lahko odmaknili od vsakodnevnega vrveža in kjer vas v Turizmu na podeželju Tompa, v miru zelenja, radostno pričakujejo. Turizem na podeželju Tompa izpolnjuje pričakovanja tako mladih kot starejših skozi vse letne čase, in sicer s slovito gostoljubnostjo in polno mizo okusnih specialitet avtohtone, domače kuhinje.

Dobrodošli med prleškimi vinogradi, klopotci, mlini….(foto: www.turizemtompa.si)

Naj uvodoma nekaj besed namenimo čudoviti Prlekiji, kjer se Turizem na podeželju Tompa nahaja. Prlekija kot rodovitna dlan zemlje na desnem bregu reke Mure, ki se radodarno razgrinja v nepregledna žitna polja in dviga v velike valove hribov, po katerih so v poseben red ujeti vinogradi. Od nekdaj naklonjena konjereji, prepoznavna po termalnih vrelcih, štorkljah, klopotcih na štiri vetrnice, tipičnih obcestnih križih, izjemni kulinariki in bučnem olju ter šegavih, gostoljubnih ljudeh, je pravi turistični zaklad Slovenije. Ta majhna in slikovita pokrajina na severovzhodu Slovenije namreč ponuja nabor oddihov in nastanitev za čisto vsak okus. V osrčju izbora je zagotovo omenjeni Turizem na podeželju Tompa, ki vam ponuja veliko
pestrosti.

Ta delček raja se nahaja v okolici Ljutomera. Mi smo ga našli in sedaj ga delimo z vami. Pobegnite iz mestnega vrveža na oddih v naravo. Turizem na podeželju je predvsem v zadnjih letih vse bolj priljubljen in vse bolj sprejemljiva možnost pri načrtovanju izletov, vikendov ali daljših počitnic. Naravne lepote, ki jih nudi naša Slovenija, neskončno možnosti za aktivnosti v naravi ter odlične kulinarične dobrote so le nekateri izmed razlogov, ki vplivajo na to, da se domači in tuji turisti vse pogosteje namesto za hotele s petimi zvezdicami, odločajo za to vrsto užitka – turizem na podeželju.

Turizem na podeželju Tompa se nahaja v prijetnem, podeželskem okolju, vstran od mestnega vrveža. Z njihove letne terase se razprostira čudovit pogled na zeleno pokrajino v dolinici pod kmetijo in pa vse tja do Jeruzalema, za katerega pravijo, da je biser te pokrajine. Tudi sicer je okolica Turizma na podeželju Tompa bogata z naravo, ki jo morate videti in občutiti.

Nadalje se na Turizmu na podeželju Tompa lahko ob domači hrani in žlahtni kapljici predajate kulinaričnim užitkom, saj se Turizem na podeželju Tompa med drugim ponaša tudi z bogato gastronomsko ponudbo, ki mami s pristnostjo na vsakem vogalu. Na njihovem jedilniku najdete jedi pripravljene po receptih svojih babic, sezonske jedi ter jedi pripravljene po sodobnih trendih. Poleg tega imajo v ponudbi tudi tradicionalne in prleške jedi. Njihova jedilnica lahko sprejme do 60 gostov, pri čemer lahko z neposrednim prehodom na letno teraso, na njej ob lepem vremenu gostijo do 30 gostov. Prijetno domačnost ob krušni peči pa manjša družba najde v kmečki izbi.

V naši gastronomski ponudbi boste sigurno nekaj našli za vaše “lačne želodčke”….(foto: www.turizemtompa.si)

Ob hladnih večerih se na Turizmu na podeželju Tompa ogrejete ob kaminu in zaužijete domači kruh, krapec ali kvasenico. Vendar to še ni vse. Turizem na podeželju Tompa se z veseljem pohvali s svojo zanimivo kletjo, kamor ste vljudno vabljeni na degustacijo vin.

Tamkajšnja zidanica ali klet je zgrajena iz avtohtonih materialov. V obokano vinsko klet so vzidane opeke, stare od 150 do 250 let. Opeke lokaških opekarn so ročno izdelane, dvojno žgane. Težka hrastova vrata je okoval umetni kovač, prav tako so umetno kovani lestenci in ograje. Tla krasijo ročno izdelani opečni tlakovci. V kotu je križ z zvončkom želja, ki izpolnjuje skrite želje. Pomembno je poudariti, da so vse delo opravili domači mojstri. Tamkajšnji izjemen ambient vinske kleti res docela popestri praznovanja ali degustacije za skupine in posameznike. Degustacije za vas pripravijo z vini iz domače kleti in z vini okoliških vinogradnikov. Ker Turizem na podeželju Tompa razpolaga s prisojno lego vinogradov, se res lahko pohvalijo s kakovostnimi vini. Postali so namreč ponosni prejemniki zlatih medalj za vina: šipon, renski rizling ter chardonnay.

Turizem na podeželju Tompa še dodatno skrbi za vaše ugodje, saj vam nudi tudi udobna prenočišča. Imajo namreč na razpolago 5 novo opremljenih sob s skupno 16 ležišči.

Pomemben del zgodbe Turizma na podeželju Tompa pa so tudi tamkajšnji ljudje in njihova duša, njihovo gostoljublje ter zgodbe, ki popestrijo vaše bivanje v teh krajih.

Nekateri bi rekli, da se v Prlekiji, na Turizmu na podeželju Tompa, ne sme hiteti, temveč je treba začutiti tamkajšnji mir, poslušati, raziskovati, upočasniti čas in uživati. To je pravzaprav počasen, zelen in zdrav turizem. Odličen oddih v mirni naravi, s specialitetami lokalne kuhinjein dolgimi sprehodi, vas bo nedvomno očaral in spočil vašo dušo in oči.

Ker pa si prleških lepot ne boste mogli ogledati v enem samem dnevu, imamo za vas sodobno urejene sobe za primerne večdnevno bivanje….(foto: www.turizemtompa.si)

Za naslednji oddih izberite Turizem na podeželju Tompa in ne bo vam žal.

Turizem na podeželju Tompa
Stara Cesta 12F
9240 Ljutomer

Kontakti:
Tel: +386 (0)2 580 90 57
Gsm: +386 (0)41 516 637
E-mail: info@turizemtompa.si
Spletna stran: www.turizemtompa.si

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.